zaterdag 24 januari 2015

Nog te lezen: 'Dubbel Spion' van Peter van Wermeskerken


Dubbel Spion

Auteur: Peter van Wermeskerken
Genre: autobiografie
Uitgave: paperback, 188 pagina's
Uitgever: P & M Privatverlag, juli 2013
ISBN: 978 30 00427 38 1

Dubbel Spion vertelt van de ervaringen van de jonge journalist Peter van Wermeskerken als dubbel spion tussen Oost-Duitsland en Nederland.
De spionageactiviteiten van Peter vonden plaats van maart 1967, na de voetbalwedstrijd Dukla Praag – Ajax, tot september 1970. Hij vertelt de voorgeschiedenis, de werving door de Oost-Duitsers en hoe de BVD hem omturnde, van de opdrachten die steeds meer een spionagekarakter kregen. De HVA stelde hem tal van spionagematerialen ter beschikking of hij moest ze kopen. Met de BVD’ers was het lachen om de aanwijzingen die hij in Oost-Berlijn kreeg voor zijn ,,veiligheid”. Intussen trouwde Peter en toen een zoon was geboren konden de geheime diensten hoog of laag springen bij zijn vrouw, hij moest stoppen. Dat leidde tot vele dreigementen uit Oost-Berlijn, tot in het Algemeen Dagblad, waar hij werkte, een paginagroot verhaal verscheen.

Bekijk hier ook even de boektrailer.

Over de auteur:
Peter van Wermeskerken (31.12.1939 Zeist) was 14 toen zijn vader hem vroeg te helpen bij de verslaggeving voor zijn plaatselijke krant. Hij was een van de winnaars in een opstelwedstrijd over de landbouwcoöperatie in de EEG (1960).
Peter werkte bij verschillende kranten voordat hij in 1965 bij de Nieuwe Zeister Courant kwam om zijn vader op te volgen. Zover kwam het niet.
Begin 1970 ging hij naar het Algemeen Dagblad. Daar specialiseerde hij zich in verslaggeving over energie en economie. Hij werd chef van de redactie economie. Sinds eind 2008 wonen zijn vrouw en hij in Uelsen, Duitsland.

Je kunt Peter van Wermeskerken volgen op Facebook, twitter en op zijn website.

Bestel dit boek via:
de uitgever

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.