vrijdag 9 januari 2015

NTL (Nog Te Lezen): 'Tussen tien en twaalf' - Een Tellink-detective van Bjorn Berendsen


Tussen tien en twaalf
Een Tellink-detective

Auteur: Bjorn Berendsen
Genre: detective
Uitgave: paperback, 228 pagina's
Uitgever: Brave New Books, november 2014
ISBN: 978 94 02126 22 8

'Hij knikte, boog iets voorover en pakte een nog witte hoek van het laken vast. Met een korte beweging trok hij het laken opzij, zodat het grijze gezicht zichtbaar werd. De ogen gesloten, het haar plakkerig van het bruine bloed; het bloeden was al lang gestopt.'

Inspecteur Oudam en rechercheur Tellink staan voor een raadsel. Mevrouw Schouwenduijn is in de nacht van haar zestigste verjaardag op laffe wijze vermoord in haar slaap. Alle aanwezigen hebben een alibi of lijken in eerste instantie geen motief te hebben. Alle verdachten vertellen hun verhaal, lang bewaarde geheimen ontvouwen zich en langzaam ontstaat een gefragmenteerd beeld van de gebeurtenissen.

Doordat elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een andere verdachte is geschreven, wordt de lezer in het verhaal gezogen en uitgedaagd om alle details een passende plek te geven als ware de lezer onderdeel van het onderzoeksteam; op zoek naar de identiteit van de persoon die de gastvrouw koelbloedig in haar slaap vermoordde.

Dit is het eerste boek in de Tellink-detectiveserie.

Over de auteur:
Bjorn Berendsen (1978) is de middelste zoon in een gezin met drie jongens. Met een fascinatie voor het onbekende en onzichtbare kon een carrière in de wetenschap niet uitblijven. Met een universitaire opleiding analytische chemie en een daaropvolgend promotietraject waarin hij werkte aan de analyse van verontreinigingen in voedselproducten, werkt hij momenteel als chemisch forensisch onderzoeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.