maandag 26 januari 2015

Ik las: 'Chinagirl' van José VriensChinagirl

Auteur: José Vriens

Bart en Eva vertrekken voor vier jaar naar Bejing voor zijn werk. Eva vindt het vreselijk dat ze daarvoor alles achter moet laten, maar voor Bart is het belangrijk en dus gaat ze mee. Ze is zwanger van hun eerste kindje en verheugt zich erop moeder te worden. Maar helaas loopt het anders dan ze had verwacht: ze krijgt een miskraam. Bart sluit zich voor haar af. Hij gaat op in zijn werk en verwerkt zijn verdriet op zijn eigen manier.
Welke manier dat is, ontdekt Eva pas een paar maanden later.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een aanrader, zonder meer!
Ik heb het boek heel vlot uitgelezen, omdat ik aan de 'lippen' van de verteller hing. Ik was enorm benieuwd hoe het Eva zou vergaan. Hier en daar was ik verbaasd over wat ze allemaal maar pikt van Bart, ik weet niet of ik dat zou doen!

De auteur heeft het leven in Beijing goed beschreven, zodat je een mooie indruk krijgt hoe dit echtpaar in deze stad leeft. Bijvoorbeeld dit:
'Als je toeterde en iemand aanreed, was je niet schuldig. Je had immers gewaarschuwd.'
Dat geeft een beetje de mentaliteit van de bewoners weer, denk ik.

Het is een verhaal met goede dialogen, afgewisseld met overpeinzingen door Eva.
Zowel het verhaal als de personages zijn realistisch en geloofwaardig neergezet.
De auteur schrijft vanuit het gezichtspunt van Eva. Ze heeft het bijvoorbeeld over 'hier in Beijing'.
Als lezer zit je er dan bovenop!

Op de laatste bladzijde zie de de titel van het boek 'Chinagirl' nog een keer voorbijkomen.
Het verhaal heeft een prachtig eind, precies wat je van een roman mag verwachten.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren

Over de auteur:

José Magielse (1963) werd geboren in Roosendaal, een plaatsje vlak bij de Belgische grens waar zij nu nog altijd samen met haar man en drie kinderen woont.


José over zichzelf:
'Vanaf het moment dat ik kon lezen, ben ik daar niet meer mee gestopt en las - en lees nog steeds - alles wat ik te pakken kon krijgen. Al op jonge leeftijd schreef ik korte en langere verhalen, die vooral niemand mocht lezen. Mijn carrière beperkte zich tot het administratieve vlak bij verschillende bedrijven en nadat de kinderen allemaal naar school gingen, besloot ik weer te gaan schrijven. Dat resulteerde in verhalen voor kinderen. Die verhalen kregen zoveel positieve reacties dat ik op zoek ging naar een uitgever die dezelfde gedachten had als ik: mijn verhalen in boekvorm uitbrengen. Die uitgever diende zich aan in de vorm van Gopher Publishers die wel iets zag in mijn kinderboeken. Na enige tijd liep onze denkwijze te ver uiteen en ben ik verder gegaan met uitgeverij Boekenbent, door mij opgericht in 2002 en in 2008 overgenomen door Jo-Ann Snel. Ondertussen zijn er verschillende kinderboeken, romans en enkele non-ficties van mij verschenen bij Boekenbent. Onder mijn pseudoniem Josje Maas schrijf ik sinds 2004 ook korte, romantische verhalen voor de verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken met als gevolg dat ik vanaf 2008 full-time schrijver ben geworden. In 2008 besloot ik een paar manuscripten bij Kok ten Have en bij Ellessy aan te bieden, die daar beiden wel wat in zagen. Vanaf 2009 zul je dan ook regelmatig nieuwe familie- en liefdesromans van mij zien verschijnen bij deze uitgevers.'


Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Zomer & Keuning

Boekgegevens:

Genre: roman, populaire fictie algemeen
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: VBK Media
Imprint: Zomer & Keuning
ISBN: 978 94 01902 17 5
Ook als Ebook verkrijgbaar

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.