zaterdag 22 augustus 2015

Nog te lezen 'De nieuwe achternaam' van Elena Ferrante


De nieuwe achternaam- de Napolitaanse romans 2 -  Adolescentie

Elena en Lila proberen ieder op hun eigen manier het beste van hun leven te maken, al zijn ze ontheemd en hebben alleen elkaar. Maar hun verbondenheid heeft ook een donkere kant. Loyaliteit en nabijheid worden afgewisseld door jaloezie en bedrog.
De gebeurtenissen in 'De nieuwe achternaam' slepen de lezer mee in het leven van deze twee jonge vrouwen. Ze volgen elkaar, raken elkaar kwijt, vinden elkaar terug – op elke bladzijde wacht een verrassing. Door Lila en Elena leren we onszelf kennen, zowel in hun neiging tot conformisme als in hun vastbeslotenheid om het lot in eigen hand te nemen.

Over de auteur:
Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haar mysterieuze identiteit ook wel de belangrijkste schrijfster van haar generatie wordt genoemd. Haar eerste boek kwam uit in 1992.
Ze heeft vier indrukwekkende romans over het vrouwelijk bestaan geschreven die bij Uitgeverij Wereldbibliotheek verschenen. 'Dagen van verlating', 'De verloren dochter','De geniale vriendin' en dan nu 'De nieuwe achternaam'.
Deze boeken gaan over huwelijk en scheiding, het verlangen naar verbintenis, het moederschap en kinderhaat, de sleur van seks en alles wat vrouwen bezielt. Zoals ook het vechten om binnen het huwelijk en tijdens het grootbrengen van kinderen een eigen identiteit te kunnen behouden.
'Van Elena Ferrante is alleen bekend dat zij omstreeks 1965 in Napels is geboren en lange tijd in het buitenland heeft gewoond.'
Klopt dit laatste wel ?

Eerder las ik van haar: De geniale vriendin

Boekgegevens
Titel: De nieuwe achternaam
Auteur: Elena Ferrante
Genre: roman
Uitgave: paperback, 480 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Wereldbibliotheek, 2015
ISBN: 978 90 28426 06 1
NUR 302
Oorspronkelijke titel: 'Storia del nuovo cognome'

Vertaling: Marike van Laake

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.