zondag 16 augustus 2015

Recensie: 'Bed & breakfast' van Candy Brouwer


Bed & breakfast

Een B&B in Frankrijk.
Het klinkt zo lieflijk. Maar niets is minder waar…

Als Jessica’s oude schoolvriendin Danielle naar New York vertrekt voor een fotoshoot, vraagt ze Jessica op haar B&B in Frankrijk te passen. Jessica kan wel wat afleiding gebruiken en ze accepteert het aanbod. Naast Jessica is alleen Danielle’s bloedmooie assistent Alain aanwezig. Dan arriveert er onverwacht een gast. Terwijl Jessica Danielle probeert te bereiken, neemt Sven zijn intrek in het gastenverblijf. Alain en Sven liggen elkaar niet en Jessica ontdekt algauw dat Sven met een speciale bedoeling is gekomen. Als een van de mannen een ongeluk krijgt waarbij hij in coma raakt en Danielle maar onbereikbaar blijft, vermoedt Jessica dat deze zaken met elkaar samenhangen. Ze begint te wroeten en doet een afschuwelijke ontdekking...

Crime & summer staat op de cover. Dat zijn woorden die goed bij dit boek passen.

Het is een spannend, erotisch, zinnenprikkelend verhaal om van te genieten in de (na)zomer. De cover laat een vrouw of meisje zien die op een koffer zit. Niet spannend, zou je zeggen. Maar laat deze cover je niet misleiden.
Het boek is niet zo verschrikkelijk spannend dat je niet alleen durft te gaan slapen, maar het is een heerlijk spannend verhaal. Dit verhaal laat je niet los en je wilt verder lezen om het het naadje van de kous te weten. De korte zinnen, zonder poespas zorgen er voor dat het boek gemakkelijk leest. De erotiek die aanwezig is past helemaal in het verhaal en is niet vunzig, maar wel heftig te noemen.

Jessica gaat op onderzoek uit nadat iets vreselijks is gebeurd. Ze zoekt naar antwoorden, maar krijgt alleen maar meer vragen te verwerken;
'Ik wrijf over mijn voorhoofd. Hier begrijp ik helemaal niets van. Wat heeft een camping met een galerie te maken? Het raadsel wordt er alleen maar groter door, en toch moet het een betekenis hebben.'

De personages zijn duidelijk beschreven. Je leert ze gaandeweg het verhaal goed kennen. Met name het personage Danielle wordt steeds duidelijker doordat je haar verhaallijn leest, naast de verhaallijn van Jessica. De verhaallijnen zijn in een ander lettertype gedrukt waardoor je meteen merkt dat de verhaallijn veranderd is van personage. De verhaallijnen komen steeds dichter bij elkaar naarmate je verder leest in het boek.

Ik heb het boek in de tuin gelezen, lekker in de zon.
Het verhaal eindigt op een hier bijzonder passende manier; met een knal!

Over de auteur:

Candy Brouwer (1978) schrijft onder pseudoniem, aangezien haar werkgever liever niet wordt geassocieerd met Candy's hobby: het schrijven van erotische thrillers. In het dagelijks leven is Candy namelijk woordvoerder van een bedrijf in de commerciƫle sector. Ze woont samen met haar vriend in de Randstad. Het Luxor Resort was haar eerste thriller.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl

Boekgegevens:
Titel: Bed & Breakfast
Auteur: Candy Brouwer
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 300 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, augustus 2015
ISBN: 978 94 6109 136 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.