maandag 17 augustus 2015

Ik las samen met de Hebban Feelgood Leesclub: 'Zin' van Jackie van Laren

Zin
Deel 1 van de Q-serie

Iedereen kent de schathemelrijke, razend aantrekkelijke Wessel Quist, bijnaam Q. Hij is een wereldberoemde trance-dj, producer, en de oprichter van het Moonbeam-event: een internationaal openlucht dance-feest bij volle maan waar alles en iedereen in zilver is gehuld. En ondanks zijn overvolle agenda slaagt Q er ook nog in er een woest liefdesleven op na te houden: hij is een beruchte player met een onnavolgbare seksdrive.

Nina de Wit solliciteert bij Q Productions op de vacature van personal assistant voor Q. Ze wil na haar hippieachtige, grenzeloze opvoeding niets liever dan een burgerlijke baan, huis en man.
Maar Q, gedreven door iets onbespreekbaars uit zijn verleden, blijkt allesbehalve burgerlijk te zijn.

De cover laat een meisje zien, dat naar muziek luistert en daar van geniet, zo lijkt het.
Als titel had de auteur geen betere kunnen verzinnen, zo blijkt tijdens het lezen. Wessel heeft altijd zin in…

Je neemt een kijkje in de wereld van dj's en dance-feesten. Er komt nogal wat bij kijken om zo'n feest te organiseren, zo blijkt. En niet alles gaat van een leien dakje.
Maar het is zoals in elk bedrijf; als je er niet bovenop zit, gaan ze met je lachen.
Er komt veel seks in dit verhaal voor maar dat hoort bij Wessel, hij heeft het nodig zoals een ander ademhalen nodig heeft.

De auteur heeft gebruik gemaakt van korte zinnen, waardoor het verhaal heel soepel leest. Bovendien is het verwoorden van gevoelens en gebeurtenissen heel knap gedaan. Ik heb het boek mede daardoor vlot uit kunnen lezen.
'Ze kijkt naar de financiële karper, die er een beetje bleek en lillerig bij zit en die zijn vissenlippen likt voor hij begint te praten.'
Je ziet zo iemand toch meteen voor je gezicht verschijnen? Heel beeldend beschreven.
'Haar stem klinkt zelfs een beetje anders dan normaal. Minder als een strak, doordacht, geborsteld roestvrijstalen designvoorwerp. Meer als een met de hand gebreide, ietwat scheef uitgevallen trui. Echter. Menselijker.' Deze beschrijving toverde een glimlach op mijn gezicht.

Deel twee uit deze serie heeft als titel: 'Lief' en het derde deel is getiteld: 'Ziel'.
Ik las dit boek samen met de Hebban feelgood leesclub.

Over de auteur:  Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek. Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden. Met de Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster.


Jackie van Laren is het pseudoniem van Jacqueline Remmers.

Boekgegevens:
Titel: Zin
Auteur: Jackie van Laren
Genre: roman
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij BV, juni 2015
ISBN: 978 90 22573 73 0
Ook verkrijgbaar als e-book met social drm
NUR: 301

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.