vrijdag 19 januari 2018

Ik las: 'Allard en de magische zuurstok', geschreven door Fiona HackAllard en de magische zuurstok

Boekgegevens
Titel: Allard en de magische zuurstok
Auteur: Fiona Hack
Genre: kinderboek fictie 7-9 jaar
Uitgave: paperback, 170 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, BOEK10, december 2017
ISBN: 978 94 92115 48 5
NUR: 282

Het verhaal en mijn mening:

Allard en de magische zuurstok gaat vooral over eenzaamheid en het herkennen daarvan bij een ander. Allard voelt zich op school buitengesloten en wordt gepest door een paar leerlingen. Hij kan absoluut niet voor zichzelf opkomen en daar baalt hij ontzettend van. Hij wil graag een held zijn, maar dat lukt hem niet. 
De vader en moeder van Allard hebben een goedlopend advocatenkantoor maar zien elkaar soms de hele dag niet. Ook Allard wordt door hen uit het oog verloren. Ze hebben voor de zomervakantie een au pair uit Rusland in dienst genomen, zodat ze het idee hebben dat Allard goed in de gaten gehouden wordt. Karenina verstaat en spreekt Nederlands omdat haar familie oorspronkelijk uit Nederland komt.

Zijn ouders houden enorm veel van hem maar laten dat vooral zien door Allard alles te geven wat een jongen van zijn leeftijd wil hebben. Hij heeft een gameboy en brengt daar de meeste tijd mee door. Vrienden heeft hij niet, maar fantasie heeft hij genoeg.
Meester Jan en Karenina komen bijna met elkaar in botsing wanneer Karenina de weg wil vragen naar het adres van Allard en zijn familie.
Meester Jan heeft Allard les gegeven en weet waar Allard woont.

Er is kermis in Niemandsdorp en Allard mag samen met Karenina en meester Jan daar naartoe. Maar het gaat niet zoals verwacht en Karenina wil wat meer tijd hebben met meester Jan en duwt Allard een boel geld in handen zodat hij zichzelf bezig kan houden op de kermis.
Eenmaal op de kermis kijkt hij nieuwsgierig om zich heen en besluit het spookhuis binnen te gaan. Dat is pas leuk! Dus nog maar een keer naar binnen. Dan ziet hij een klein meisje staan dat hij niet kent. Ze heeft een zuurstok zoals hij er zelf ook wel een zou lusten. Het meisje blijft hem aankijken en terwijl het geluid om hen heen lijkt te verdwijnen, geeft het meisje haar zuurstok aan Allard. 
Ze loopt van hem weg en daarna beginnen de magische avonturen voor Allard. Wie had dat kunnen denken?

De karakters zijn duidelijk beschreven zodat de lezer een goed beeld krijgt van de hoofdrolspelers. De mooie tekeningen in het boek zijn heel passend op dat bepaalde stukje in het verhaal.
Allard en de magische zuurstok heeft een groter lettertype zodat het ook gemakkelijk zelfstandig leest voor kinderen vanaf negen jaar.

Lees in dit spannende en komische verhaal verder over pesten, eenzaamheid en omgaan met je gevoelens. Je kunt vaak meer dan je zelf weet! Maar het boek gaat er ook over hoe belangrijk het is om gemaakte afspraken na te komen, zodat iedereen weet waar hij of zij van op aan kan.

Ik heb dit boek graag gelezen.

De auteur:
(foto: Godijn Publishing)

Fiona Hack (1972) schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een “creatief schrijven” cursus zet haar op de goede weg. Zij schrijft drie jeugdboeken, waarvan het derde boek dat zij schrijft: Nadja en Najib in 2016 wordt gepubliceerd door Godijn Publishing in het project BOEK10.
Lees meer over Fiona op de auteurspagina van Godijn Publishing.

Allard en de magische zuurstok koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Hartelijk dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.