maandag 1 januari 2018

NIEUWJAARS WINACTIE - Maak kans op een boekenpakket! **DEZE ACTIE IS NU GESLOTEN**'Graag Gelezen' wenst iedereen een gelukkig en gezond 2018 toe met veel leesplezier.

Graag houd ik jullie ook dit jaar weer op de hoogte van wat zich afspeelt in boekenland, deel mijn recensies van de boeken die ik las met jullie en laat je weten wat er aan moois verwacht wordt.

Om 2018 hier op een gepaste wijze in te luiden verloot ik een boekenpakket. Dit bestaat uit:


Ragdoll, een thriller geschreven door Daniel Cole – uitgebracht door LS Amsterdam, februari 2017.

Mijn recensie:
“Laten we beginnen met de cover; Ragdoll is een exemplaar wat niet in je boekenkast mag ontbreken. Het is zo totaal anders dan alle boeken die er naast staan, zodat je niet anders kunt dan steeds weer naar dat ene boek kijken en in gedachten weer genieten van wat je gelezen hebt.
Een naald met rode draad, deze rode draad loopt letterlijk door het hele boek; van de voorflap tot en met de achterflap wordt het door deze draad bij elkaar gehouden.
Laat je leiden door deze rode draad; Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren…”
Lees hier meer van mijn recensie.


Geestkracht, geschreven door Harm Wagenmakers – vijfde druk uitgebracht door Uitgeverij Aspekt, augustus 2017.

“Een boek dat ons leert op een goede manier met onszelf en met anderen om te gaan. Volgens Harm Wagenmakers zijn wij mensen geen speelballen van het lot, maar kunnen we zelf ons leven een diepere betekenis geven. Daarvoor moeten we bewust gebruikmaken van de krachten in onze geest.”
Lees hier verder op mijn blog.


Het pakket, een thriller geschreven door Sebastian Fitzek – uitgebracht door The House of Books, juni 2017.
Mijn recensie:
“Dr. Emma Stein is 34 jaar wanneer ze verkracht wordt in een hotelkamer waar ze tijdens een seminar logeert. Hierna ziet ze in iedere man de dader. Hij wordt in de pers De Kapper genoemd omdat hij als aandenken hoofdharen van zijn slachtoffers meeneemt. Zij werd al enige in leven gelaten.
Emma is doodsbang en wanneer het kamernummer in het hotel niet blijkt te bestaan wordt de verwarring nog groter.”
Lees hier meer van mijn recensie.


Maak kennis met het tijdschrift (in boekvorm) Bühne, uitgegeven door Uitgeverij Aspekt. Ik heb een exemplaar van Bühne, no. 3 aan het pakket toegevoegd.

Over dit boek:
In dit nummer van Bühne is er plaats ingeruimd voor het jubileum-jaar van Aspekt. De uitgeverij, die in 1995 met een eerste aanbieding kwam, bestaat twintig jaar. Perry Pierik staat kort stil bij de geschiedenis van de uitgeverij en Sylvia Kamerbeek, een van de steunpilaren vanaf het eerste uur, geeft een inkijkje in wat er zoal kan spelen op een doordeweekse dag.
Literatuur is in dit nummer ruim vertegenwoordigd. 


Alleen hij, een thriller geschreven door Andrew Gross – uitgebracht door Uitgeverij De Fontein, november 2017.
Het verhaal:
1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet. 

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

Van bovenstaande boeken heb ik werkelijk genoten zoals je in de recensies kunt lezen.

Hoe doe je mee aan deze NIEUWJAARS WINACTIE en maak je kans op dit mooie boekenpakket?

1) Like de boekenpagina op Facebook Mieke's blog: 'Graag gelezen' (als je dat nog niet doet) en laat daar of onder dit bericht een reactie achter zodat ik weet dat je mee doet. Deel het bericht op je tijdlijn op Facebook of retweet het bericht op Twitter.
2) Deze actie is alleen bestemd voor adressen in Nederland en België.
3) Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)

Deze actie start vandaag 1 januari en sluit op zondag 7 januari om 23.59 uur. Dinsdag 9 januari maak ik de naam van de winnaar hier bekend. 
Indien deze winnaar 14 januari niet gereageerd heeft, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

Ik wens iedereen heel veel succes,

Mieke Schepens