vrijdag 12 januari 2018

Wordt verwacht: 'Het huis vol', geschreven door Anita Terpstra

Een geschiedenis van het naoorlogse grote gezin

Het huis vol

Boekgegevens
Titel: Het huis vol
Auteur: Anita Terpstra
Genre: literaire non-fictie algemeen
Uitgave: paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Hollands Diep, verwacht 25 januari 2018
ISBN: 978 90 48842 53 7
ISBN: 978 90 48842 54 4 (Ebook)
NUR: 320

'In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1.66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat er nog 4.45. Echtparen die rond 1870 trouwden, kregen gemiddeld zelfs 8 kinderen.'

Haar leven lang is Anita al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Haar moeder was een van veertien en haar vader een van zeven kinderen. Hoe was het om op te groeien in zo'n groot gezin? Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Maar vooral: hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van Anita's vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed?

Het huis vol is het indrukwekkende verhaal van het grote gezin in naoorlogs Nederland en is rijkelijk voorzien van historische beelden en anekdotes over het leven toen.

De auteur:
(foto: © Wybe van Brakel)

Anita Terpstra (1974) studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef zij veelgeprezen thrillers waaronder Nachtvlucht, Anders en meest recentelijk Samen, dat in het Duits en Frans werd vertaald en genomineerd werd voor De Gouden Strop. 
Anita woont met haar gezin in Leeuwarden.

Het huis vol reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Hollands Diep voor het ongecorrigeerde vooruitexemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.