zaterdag 7 juli 2018

Below Sea Level van Ewout Huibers.

Een fotografische reis door het land waar het water tegelijk vriend en vijand is.


Below Sea Level

Boekgegevens
Titel: Below Sea Level
Door: Ewout Huibers
Genre: fotoboeken
Uitgave: hardcover, 352 pagina’s
Uitgever: Terra, 30 juni 2015
ISBN: 978 90 89896 55 1
Teksten in Engels en Nederlands

In Below Sea Level legt fotograaf Ewout Huibers heel Nederland vast in elk seizoen met ongekende hoogtepunten en plekken ver onder de zeespiegel. Bijna een kwart van het landoppervlak van Nederland bestaat uit leeggepompte binnenmeren en drooggelegde zee.

Elk stukje land wordt gekoesterd in een land dat ook nog eens dichtbevolkt is. Het alomtegenwoordige water is een natuurlijke hoofdpersoon in de heldere foto's van Ewout Huibers. 
Nederlanders leven al eeuwen met het water, en nog steeds ligt de helft van Nederland onder de zeespiegel, beneden het Normaal Amsterdams Peil (NAP).

Below Sea Level is een minutieuze visuele studie naar het land van de nuchtere en nijvere Nederlanders, die leven in een land dat nooit af is.


Mijn interesse voor dit prachtige fotoboek werd gewekt door een afbeelding van een stukje IJzendijke. IJzendijke is een eeuwenoud en tegelijkertijd hedendaags stadje in Zeeuws-Vlaanderen, dat heeft Ewout met een enkele foto goed weergegeven. Ik ben hier de meeste tijd te vinden.
Dit fotoboek is genieten van de eerste tot en met de laatste foto.

Een boek over Nederland, maar vooral over wat Nederlanders tot stand hebben gebracht in hun strijd tegen het water. Ik zie in Below Sea Level een hulde aan de vastberadenheid van de Nederlanders om deze strijd tegen het water niet te verliezen.


Over Ewout Huibers

(foto: website Ewout Huibers)

Ewout Huibers (Arnhem, 1969) is sinds 2000 zelfstandig fotograaf en werkt voor architecten en reclamebureaus en bladen als VT Wonen.
Neem ook een kijkje op zijn prachtige website.

Below Sea Level koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.