vrijdag 6 juli 2018

Palmslag publiceert postuum vierde boek Chris HuinderLiefde in Lissabon

Boekgegevens
Titel: Liefde in Lissabon
Auteur: Chris Huinder
Genre: roman
Uitgave: paperback, 188 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, 2 juli 2018
NUR: 301

De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op onderzoek uit. Enkele jaren na de dood van Sophie interviewt een bevriende student enkele familieleden en vrienden.

Twintig jaar later krijgt een professionele journalist toegang tot brieven van Tauro en een geheim dagboek van Sophie. Hij dringt diep door in de werelden van Sophie, Tauro, Érico en Annie. Een afschuwelijke waarheid komt aan het licht.

De auteur:
(foto: Piet den Blanken)

Chris Huinder (Jakarta, 1950 - Vught, 2018) studeerde Politicologie en Kunstgeschiedenis. Hij werkte als freelancejournalist in Portugal, was fractiemedewerker in de Tweede Kamer, coördinator van een fondsorganisatie, sociaalwetenschappelijk onderzoeker en bestuurssecretaris van een multicultureel kenniscentrum. 
Bij Palmslag publiceerde Chris in het voorjaar van 2016 ‘Stenen in het hoofd’, een bundel met korte verhalen. Zijn debuutroman ‘De verloren jaren van Martin McGrew’ is in het najaar van 2016 opnieuw uitgebracht bij Palmslag. In 2017 verscheen bij Palmslag ‘De wimpers van Franco’, zijn tweede bundel met korte verhalen.

Chris overleed na een kort ziekbed op 3 mei 2018 in zijn woonplaats Vught.

Liefde in Lissabon koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.