maandag 17 december 2018

Ik las: Froekje & Mies #3 - Op een eiland, door Sandra Kuipers en Mireille Hovius

Froekje op Terschelling
Het is een omdraaiboekje, daarom hier ook de andere kant:

Mies op Rhodos

Froekje & Mies #3 - Op een eiland
Een omdraaiboekje

Vakantie!
De twee hartsvriendinnen Froekje en Mies gaan op vakantie, wel tegelijkertijd maar niet samen. Dat is een tegenvaller.
Froekje en haar moeder gaan op de fiets naar Terschelling om daar te kamperen in een tent en Mies gaat met haar broer en haar ouders naar Rhodos en willen daar gaan logeren in een luxe hotel mét zwembad.

Froekje is elf jaar en krijgt van haar opa Theo haar eerste mobieltje om zo via WhatsApp toch contact te kunnen houden met de tienjarige Mies.

De auteurs Sandra Kuipers en Mireille Hovius hebben in dit derde deel over de twee BFF's ook weer goed rekening gehouden met de leeftijd van de twee meiden. De gevoelens die op deze leeftijd naar boven komen worden op een eenvoudige maar duidelijke manier besproken en zijn zeker herkenbaar voor meisjes vanaf negen jaar.

Het leuke van dit omdraaiboekje is, dat je er mee kunt doen wat je maar wilt; lees eerst een hoofdstuk over Froekje, draai het boek om en lees dan een hoofdstuk over Mies. Dat kan zonder problemen, maar je kunt ook het hele verhaal over de ene vriendin lezen en daarna dat van de andere. Omdat ze steeds appen met elkaar kunnen ook de lezers volgen wat de meisjes onafhankelijk van elkaar meemaken op het eiland waar ze zijn.

De liefde komt om de hoek kijken bij allebei, maar toch niet met dezelfde verwachting. Ook deze gevoelens worden goed neergezet, zonder dat iemand zich daar over op hoeft te winden. Het past helemaal in het verhaal. 

Wat ik ook leuk vind is dat de problemen besproken worden die vakantiegangers hebben met sommige hotels in het buitenland; soms wordt een hotel of resort zo snel uit de grond gestampt dat het zelfs nog niet af is wanneer de gasten arriveren die daar wel al hun kamers geboekt hebben.

Ik heb weer genoten van deze twee meiden. Ze groeien op en worden echte tieners, dat is zeker! 
Mocht iemand het verhaal nog niet zelf kunnen lezen is dat geen enkel probleem; het is een hartstikke leuk boekje om uit voor gelezen te worden.
Ik kijk uit naar een volgend verhaal met Froekje & Mies in de hoofdrol.
De auteurs
Sandra Kuipers (1973) en Mireille Hovius (1975) werken sinds juni 2014 samen aan hun schrijfcarrière. Ze hebben elkaar ontmoet op de H.Henricusschool in Hippolytushoef, als leerkracht en hulpouder. Het bleek dat ze een leuke klik hadden en al gauw ontdekten zij dat ze dezelfde passie delen. 
Afzonderlijk van elkaar droomden ze al jaren over het schrijven van een eigen boek. Gekscherend zeiden ze dan ook: “Dan hebben wij elkaar nu ontmoet om samen een boek te gaan schrijven!” In eerste instantie dus alleen maar een goeie grap, waar ze hard om moesten lachen. Maar daar bleef het niet bij.
Lees op de website van Uitgeverij Noordzee meer over dit schrijvende duo.

Eerder las ik van deze auteurs:

Boekgegevens
Titel: Froekje & Mies #3 - Op een eiland
Auteurs: Sandra Kuipers en Mireille Hovius
Illustraties: Alvin Silvrants
Genre: kinderboeken vanaf 9 jaar
Uitgave: gebonden, 118 pagina's met illustraties
Uitgever: Uitgeverij Noordzee, maart 2018
ISBN: 9789492343154
NUR: 280

Froekje & Mies #3 - Op een eiland
koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Met dank aan Uitgeverij Noordzee voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.