donderdag 6 december 2018

In de brievenbus: Gwendys knoppenkist - Stephen King & Richard Chizmar

Een duister verhaal uit het hart van Stephen Kings wereld, Castle Rock.


Gwendys knoppenkist

Er zijn drie manieren om bij het uitzichtpunt in het plaatsje Castle Rock te komen: Route 117, Pleasant Road en de zogenaamde Suicide Stairs. In de zomer van 1974 neemt de 12-jarige Gwendy Peterson elke dag de trap, die stevig verankerd zit met bouten in de bergwand. 

Als Gwendy op een dag boven aan de trap op adem staat te komen, wordt ze aangesproken door een vreemdeling. Op een bankje in de schaduw zit een man met een zwarte broek aan, een zwarte overjas en een wit overhemd. Op zijn hoofd heeft hij een zwart hoedje. 
Er zullen dagen komen dat Gwendy nachtmerries heeft over dat hoedje.

(foto © Shane Leonard)

Stephen King (Portland, Maine, USA, 21 september 1947) heeft wereldwijd meer dan vijftig bestsellers op zijn naam staan. Hij schreef spanning, horror, fantasy, bovennatuurlijk, en in welk genre hij zich ook waagt, steeds weet hij wereldwijd miljoenen lezers aan zijn boeken gekluisterd te houden.
Zijn roman 22-11-1963 behoorde in 2011 tot de top tien van The New York Times Book Review en won de Los Angeles Times Book Prize in de categorie Mysterie/Thriller. 
In 2003 ontving hij de National Book Foundation Medal for Distinghuished Contribution to American Letters en in 2014 de National Medal of Arts.
Hij woont in Bangor, Maine, met zijn vrouw, schrijfster Tabitha King.

(foto: website Richard Chizmar)

Richard Chizmars (21 december 1965) werk heeft in tientallen publicaties gestaan en hij heeft er meerdere prijzen mee gewonnen, waaronder twee World fantasy Awards en vier International Horror Guild Awards. Hij heeft meerdere verhalenbundels gepubliceerd.
Zijn derde korte verhalenbundel A Long December, werd uitgelicht op Kirkus en Booklist, en Entertainment Weekly plaatste een voorpublicatie.
Zijn werk wordt in vele talen vertaald.
(bron info: the House of Books)

Boekgegevens
Titel: Gwendys knoppenkist
Auteurs: Stephen King & Richard Chizmar
Genre: thriller
Uitgave: gebonden, 176 pagina's
Uitgever: The House of Books, 23 november 2018
ISBN: 978 90 44354 98 0
ISBN: 978 90 44355 99 7 (eBook)
NUR 332
Oorspronkelijke titel: Gwendy's Button Box
Vertaald door: Nathaly Schrijnder

Gwendys knoppenkist koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.