woensdag 27 februari 2019

Ik las: Het Cheeta-mysterie - Han Peeters



Het Cheeta-mysterie

Het boek:

Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat jachtluipaarden gevaarlijke roofdieren zijn.

Robin maakte er een filmpje van en zette het op zijn youtube-kanaal. De verbijstering was groot en het filmpje ging viral.

De familie belegde een persconferentie om alle vragen zoveel mogelijk in één keer te beantwoorden. Wereldwijd werd het een hot item en in de media werd het aan veel talkshowtafels besproken. Het had grote impact en er werden zelfs doodsbedreigingen geuit.

Het werd Robin kwalijk genomen dat hij het filmpje had gemaakt en de verbazing over de wandeling tussen de cheeta’s verlegde zich naar verontwaardiging ten opzichte van de filmer, wat meer bizar was dan het voorval zelf.

Slechts één man, schrijver Han Peeters, zag het als een promotiestunt en kwam ermee in het Brabants Dagblad, waarna de moeder contact met hem opnam met tot gevolg: een verrassende speurtocht naar het verhaal achter het incident.
(bron info: ClusterEffect)

Mijn mening:

Het is spannend om Lex Arenberg - Lotharingen weer terug te zien in een boek van Han Peeters. Hij is een lid van de illuminati en ik kwam al hem eerder tegen in een faction-thriller van deze auteur. Dat is het woord dat de auteur gebruikte voor de spannende thriller. Want wat is feit en wat is fictie?

Diezelfde vraag kun je jezelf hier ook weer stellen. 
Want moeten we alles wel geloven wat we op internet zien, of zou het kunnen dat de situatie geënsceneerd is uit winstbejag?
Bovendien lees je een waarschuwing in 'Het Cheeta-mysterie': pas goed op met wie je wilt vertrouwen. Een ander zou zomaar aan de haal kunnen gaan met jouw inbreng om zelf in de schijnwerpers te kunnen staan. Hij of zij zou zelfs jouw naam kunnen bezoedelen, zonder dat dat in eerste instantie de bedoeling is. Maar dan is het leed al geschied.

De hoofdpersonen worden duidelijk beschreven en de dialogen klinken  natuurlijk waardoor het verhaal lekker leest.
De wisselende verhaallijnen zijn niet storend. 

Het spreekwoord 'De ene hand wast de andere' is in dit verhaal van toepassing. Bovendien zul je verbaasd zijn over de lange arm van een groep personen die de toppen van wijsvinger en duim tegen elkaar plaatsen, waardoor ze te herkennen zijn in het openbaar.

Humor ontbreekt hier zeker niet, maar dat is hoe ik Han Peeters ken; in zijn boeken kom je fiction, facts, humor en spanning tegen. We moeten bovendien de persvrijheid blijven omarmen!
Ik heb 'Het Cheeta-mysterie' graag gelezen.



De auteur:

Op de website van Han Peeters:
"Ik heb in mijn leven veel meegemaakt. Teveel om daar in een korte tekst weergave van te doen. Mijn verhaal is te vinden in mijn autobiografie 'Afscheidsboek'. Als je dat boek gelezen hebt, dan weet je precies wie ik ben."

Eerder las ik van deze auteur

Het Cheeta-mysterie koopt u via uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Het Cheeta-mysterie
Auteur: Han Peeters
Genre: fictie
Uitgave: paperback, 172 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, augustus 2018
ISBN: 9789462171046
ISBN: 9789462171053 (eBook)
NUR: 340


Met dank aan ClusterEffect voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.