zaterdag 16 februari 2019

In deze Week van het Korte Verhaal vraag ik uw aandacht voor: Onze dode wereld - Liliana Colanzi. Een bundel met acht van haar beste verhalen.

‘Briljant, intuïtief, zintuiglijk en enigmatisch.’ Sara Mesa


Onze dode wereld

Een kannibaal in Parijs, het boze oog van een moeder, die op haar dochter neerkijkt wanneer die haar vriendje in de bioscoop bevredigt, de wrede opmerkingen van kinderen bij de dood van hun vriendje, een mysterieuze golf die bezit neemt van een universiteitscampus en studenten tot zelfmoord drijft.

Het literaire spectrum van Liliana Colanzi staat onder invloed van horrorfilms, fantastische literatuur en Latijns-Amerikaanse volksvertellingen. 
Met Onze dode wereld houdt ze met een heel frisse stem de Zuid-Amerikaanse verteltraditie hoog en sluit zo aan in het rijtje van hedendaagse verhalenschrijvers als Carmen Maria Machado, Lesley Nneka Arimah en Samanta Schweblin.

De auteur:

Liliana Colanzi (Bolivia, 1981) werd in 2017 opgenomen in de nieuwe lijst van Bogotá39, de selectie van de talentvolste jonge Latijns-Amerikaanse schrijvers van dit moment, samen met Valeria Luiselli, Diego Zúñiga en Samanta Schweblin. 
Onze dode wereld werd inmiddels vertaald in het Engels en Frans en werd genomineerd voor de Premio Gabriel García Márquez en bekroond met de Premio Aura Estrada. Liliana Colanzi woont en werkt in Ithaca, New York.

‘Zoek Liliana Colanzi’s werk, lees haar. Bolivia heeft een nieuw juweel, de beste literatuur die ik in lange tijd las: fris, mooi en gewelddadig.’ Julián López

(bron info: Uitgeverij Karaat)


De pers over Liliana Colanzi:

‘Wanneer de geest zich vult met twijfel en stemmen, dat is het schemergebied waarop Liliana Colanzi haar verhalen laat beginnen.’ La Voz

‘De verhalentraditie van de Latijns-Amerikaanse letteren heeft in Liliana Colanzi een waardige opvolger.’ ABC

‘Een boek waarin Colanzi een buitengewone dichtheid aan ideeën biedt, geschreven in kameleontisch en ontroerend proza.’ Dublin Review

Onze dode wereld koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Onze dode wereld
Auteur: Liliana Colanzi
Verhalenbundel
Uitgave:  paperback met flappen, 136 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Karaat, januari 2019
ISBN: 978 90 79770 38 0
NUR: 304
Oorspronkelijke titel: Nuestro mundo muerto
Vertaling P. Menard
Met een voorwoord van Diego Zúñiga


Met dank aan Uitgeverij Karaat voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.