zaterdag 2 februari 2019

Vandaag in de schijnwerpers: Duister verleden - Wim Hendrikse

Een Eyewitness Thriller


Duister verleden

De moeder van archeologe Linda Francke komt te overlijden en kort daarop verdwijnt haar zus. Vervolgens pleegt iemand een inbraak in haar huis en een man overlijdt onder verdachte omstandigheden. Al deze zaken blijven onopgelost.

Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe zeesluis in Terneuzen stuit men op het skelet van een baby, die omstreeks 1830 is vermoord. Was archeologe Linda Francke bij toeval betrokken bij het voorbereidende bodemonderzoek?

Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy vinden een gruwelijk verminkt lijk, waardoor de gebeurtenissen, in het anders zo rustige Zeeuws-Vlaanderen, in een stroomversnelling komen.

Het spoor leidt naar een kleine sekte in Zuiddorpe, geleid door een charismatische man die angstvallig probeert zijn ware identiteit verborgen te houden. Verleden en heden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De auteur
(foto: Camile Schelstraete)

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Axel, Zeeland. 
Hij publiceerde sinds 2005 zes boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. In 2016 publiceerde hij het veel geprezen boek DAVID BOWIE, BIOGRAFIE VAN EEN SUPERSTER.

Projecten lopen vaak door elkaar heen en momenteel werkt de veelzijdige schrijver aan een serie “Eyewitness-thrillers” die zich volledig in Zeeuws-Vlaanderen afspelen. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

Duister verleden is het derde deel in de Eyewitness-serie. Eerder verschenen bij ASPEKT in deze serie: Familiegeheimen en Bloedband.
De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Elk deel is een afgerond verhaal.

Duister verleden koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Duister verleden
Een Eyewitness Thriller
Auteur: Wim Hendrikse
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 406 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, januari 2019
ISBN: 978 94 63385 46 6
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.