donderdag 7 februari 2019

Ik las: Kasper wordt een kip, geschreven door Sam Copeland met illustraties van Sarah HorneKasper wordt een kip

Kasper wordt een kip is deel 1 in de hilarische serie voor jongens én meisjes. Piekeraar Kasper is de nieuwe favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit. 

Piekeraar Kasper
In de nieuwe hilarische serie voor jongens en meisjes maken we kennis met piekeraar Kasper. Hij heeft iets ontdekt waar hij zich écht zorgen over begint te maken: hij verandert op de gekste momenten ineens in een dier! Hij weet nooit welk dier – van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek, want hij moét weten wat er met hem aan de hand is, en wat hij eraan kan doen. Straks overkomt het hem als hij in de spotlights van de schoolmusical staat…

Nieuwe serie
Kasper wordt een kip is het eerste deel in de supergrappige driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De serie is geschreven door literair agent Sam Copeland, en komisch geïllustreerd door Sarah Horne. Het debuut is in 19 landen vertaald en de filmrechten zijn verkocht aan productiemaatschappij Skydance. 

Kasper is de nieuwe favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit – of hij nu een muis, een duif, of een slang is. Of misschien uiteindelijk een… kip?
(bron info: Gottmer)


Klik HIER voor de leuke website van Sam Copeland.

Mijn mening:

Ik mocht samen met een heleboel andere enthousiaste lezers meedoen aan de #hebbanbuzz bij Hebban.nl en ik ben Hebban.nl daar nog steeds dankbaar voor! 

Waar kom je een boek tegen waarin de hoofdpersoon het in zijn hoofd haalt om een paar bladzijden na het begin, het verhaal opnieuw te vertellen? De lezer moet dan gewoon net doen alsof hij of zij het eerste stuk niet gelezen heeft. Ik vond het hilarisch en dat was nog maar het begin!
Deze Kasper Verhoeven is inderdaad uniek te noemen.

Kasper maakt zich erg druk om de gezondheid van zijn oudere broer, SuperMove. Zo heet hij natuurlijk niet, maar zo noemen we hem in de rest van deze recensie. 
SuperMove ligt al een hele tijd in het ziekenhuis en de uitslag van een bepaalde scan is heel erg belangrijk! Kasper mist hem enorm en is bang voor wat er misschien gaat gebeuren. 

De auteur heeft een actueel thema heel knap onder de aandacht gebracht.
Op deze manier kunnen we het boek lezen, over het probleem praten en toch lachen. Maar ondertussen is de storing wel ter sprake gebracht; iets dat misschien anders niet zo snel zou gebeuren. Ook de reden waarom iemand zich eenzaam kan gaan voelen wordt prachtig verwoord in dit verhaal. Zowel kinderen, ouders, grootouders en andere mensen kunnen hier hun voordeel mee doen.

Wat enorm goed gedaan is: regelmatig zie je een voetnoot, waarna onder aan de bladzijde op een komische toon een verklaring volgt. Deze verklaringen zorgen er wel voor dat het wat langer duurt voordat het boek helemaal uitgelezen is, maar dat maakt niet uit want je hebt weer een heleboel opgestoken en hebt kunnen gniffelen van plezier!

De fantasie wordt op allerlei manieren geprikkeld in dit boek. 
Hoe ziet Kasper er eigenlijk uit?

'Kasper ziet eruit zoals jij dat wilt. Misschien heeft hij wel het gezicht dat je in de spiegel ziet. Misschien lijkt hij wel op je broer. Het doet er eigenlijk niet toe hoe ik zeg dat hij eruitziet. Hoe hij er in jouw hoofd uitziet, dáár gaat het om.'

Als het verhaal verteld is, lees je achter in het boek een brief van De Uitgever aan de lezer. Ik vertel hier niets anders over dan dat het een reden is om van tevoren even naar de wc te gaan! Ik kwam niet meer bij van het lachen.

Ik heb van het verhaal van Sam Copeland en de illustraties van Sarah Horne enorm genoten en kan niet anders dan Kasper wordt een kip aanbevelen; ik waardeer het boek met vijf welverdiende sterren.NB: Je kunt nog t/m 9 februari meedoen aan mijn winactie voor een exemplaar van Kasper wordt een kip.


De auteur
(foto: twitter)

Kasper wordt een kip koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Kasper wordt een kip
Reeks: Kasper, deel 1
Auteur: Sam Copeland
Illustraties door: Sarah Horne
Genre: kinderboeken, 6-99 jaar (zeker ook geschikt voor ouderen)
Uitgave: gebonden met illustraties, 264 pagina's
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v., februari 2019
ISBN: 978 90 25769 16 1
ISBN: 978 90 25769 17 8 (e-book)
NUR: 282

Oorspronkelijke titel: Charlie Changes Into a Chicken 
Vertaald door: Maria Postema

Met dank aan Gottmer Kinderboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.