dinsdag 5 februari 2019

Ik las: Het Appelhuis - Tine Hertmans, met illustraties van Sandrine LambertHet Appelhuis

Het verhaal:

Een familie wormen leeft tevreden in het Appelhuis. Na een onverwachte gebeurtenis verzeilen onze vriendjes van het ene avontuur in het andere.

Dit boek leert kinderen op speelse wijze kijken naar de natuur. Het verhaal draagt tevens een subtiele boodschap van vrede in zich.

De schitterende illustraties maken het geheel compleet.
(bron info: Uitgeverij Gandaboeken)


Mijn mening:

In Het Appelhuis worden de lezers voorgesteld aan de leden van de familie Worm, hun buren en andere dieren om hen heen. Voor in het boek lees je hoe en waar ze leven: hierdoor wordt ook meteen de titel verklaard.

Het verhaal is best spannend; er gebeurt iets vreselijks in hun leven en ze moeten op de een of andere manier proberen verder te gaan met hun leven. Maar of dat zal gaan lukken?

In dit prachtig geïllustreerd boekje leef je mee met de wormpjes groot en klein en leert op deze manier een beetje over het werkelijke leven. In Het Appelhuis wordt duidelijk gemaakt dat je niet meteen bij de pakken neer moet gaan zitten als iets helemaal fout gaat, maar dat je door samen te werken en positief te blijven veel kunt bereiken.

Leuk om te zien is dat een woord heel groot en soms klein gedrukt staat bij een afbeelding zodat beginnende lezertjes hier een beetje kunnen oefenen. Bijvoorbeeld: bij een plas water staat WATER. 
Dit boekje is ook heel geschikt om uit voor te lezen.

Het verhaal had voor mij op bepaalde punten iets meer uitgebreid mogen worden en wat langer door mogen gaan.
Maar ondanks dat heb ik het Het Appelhuis graag gelezen en waardeer het met 4 vette sterren!


De auteur:


Tine Hertmans is een meermaals bekroonde auteur van poëzie, kinderboeken en korte verhalen. Haar teksten, die niemand onberoerd laten, zijn in niet minder dan 40 verzamelbundels, tijdschriften, kunstcatalogi en verzamel cd’s opgenomen. 
Ze was in 2009 en 2010 de eerste dorpsdichter van Destelbergen.
Klik hier voor de website van Tine.

Eerder las ik van Tine: Tuin van Eden

De illustrator:

(foto © Alain Haeck)

Sandrine Lambert is een creatieve duizendpoot. Naast illustrator is ze ook auteur, vertaler en schrijft liedjes en gedichten voor verschillende uitgeverijen. Sinds 2005 geeft Sandrine cursussen en workshops rond schrijven en illustreren, aan kinderen en aan volwassenen.

Het Appelhuis koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Het Appelhuis
Auteur:  Tine Hertmans
Illustraties:  Sandrine Lambert
Genre: kinderboeken, AVI M5
Uitgave: hardcover, 32 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Gandaboeken, 2018
NUR: 273/282


Met dank aan Uitgeverij Gandaboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.