zondag 17 februari 2019

In de schijnwerpers: GANDA 2 - Volk van de Adelaar, geschreven door Dirk Willaert


Volk van de Adelaar
GANDA 2

In GANDA loopt de ontstaansgeschiedenis van de Oost-Vlaamse stad Gent als een rode draad doorheen de verhalen. Maar niet alleen Gent is het decor. Belangrijke gebeurtenissen in huidig Vlaanderen en de omliggende regio's bepalen mee de avonturen van de personages.

GANDA 2 - Volk van de Adelaar

Gent, 69 tot 54 jaar voor het begin van onze jaartelling.

Iunagos reist na een verblijf van vier winters in het Heilig Woud als Jaarling terug naar de ganda. Het verlangen om zijn familie en vrienden terug te zien is groot. Maar hoe zal hij reageren als hij voor zijn jeugdliefde Varanis staat? Want zij koppelde zich ondertussen met zijn aartsvijand Porkos! Onderweg komt Iunagos heel wat hindernissen tegen waardoor hij zijn thuiskomst moet uitstellen.

Door enkele dramatische gebeurtenissen begint Iunagos aan zichzelf te twijfelen. Is hij de titel “Zoon van Belenos” wel waardig? Of keerden de Goden hem de rug toe? Ook de visioenen over het RODE GEVAAR blijven hem achtervolgen.
Op Belenosheuvel en andere plaatsen vinden geheime bijeenkomsten plaats die de toekomst van alle stammen zal bepalen. De Belgische stammen zijn verdeeld en de twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. Als het VOLK VAN DE ADELAAR zich in het conflict mengt, scherpt iedereen de zwaarden. Iunagos zal zich tegenover zijn volk moeten bewijzen! Is hij wel de juiste man op de juiste plaats?
(bron info: Uitgeverij Gandaboeken)

De auteur:
(foto: auteurspagina Uitgeverij Gandaboeken)

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis. Dat laatste was voor Dirk Willaert een onuitputtelijke bron van informatie. De kennis en ervaringen die hij in die jaren vergaarde, maken dat zijn personages tot leven komen.

Volk van de Adelaar koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Volk van de Adelaar
Reeks: GANDA, boek 2
Auteur: Dirk Willaert
Illustraties door Dirk Willaert
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 308 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Gandaboeken, derde druk oktober 2018
ISBN: 978 90 82495 82 9
NUR: 342

Ook verschenen in deze reeks van Dirk Willaert:
Ganda 1 - Iunagos
Ganda 3 - Triskelion


Met dank aan Uitgeverij Gandaboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.