zaterdag 9 februari 2019

Ik las: Het Zeepaardje - Eugénie BrandsHet Zeepaardje

Samenvatting

Als Resi door haar vriend wordt uitgenodigd voor een duikcursus op Curaçao, verandert dat haar hele leven. Ze wordt verliefd op haar duikleraar en komt door hem in aanraking met de duistere onderwereld van het eiland. Als haar duiker plotseling verdwijnt, start ze een zoektocht die haar echter diep in de problemen brengt. Wat begon als een vrolijke vakantie, slaat om in een gruwelijke nachtmerrie.

Mijn mening

De mooie afbeelding van het zeepaardje op de cover is een van de vele bonte operadecors van Karel Appel. Dit decorstuk is voor de opera Noach door hem ontworpen in 1994.

De omschrijving zoals hierboven maakte me heel benieuwd naar het verhaal. Maar dit verhaal is helemaal niet spannend te noemen; niet zoals ik had verwacht van een thriller of een spannende roman. Na twee regels spanning daalt deze weer af naar een nulpunt en wordt dat wat je leest bijna saai.

Eugénie Brands schrijft daarentegen echt beeldend; je ziet voor je ogen wat er gebeurt en waar het zich afspeelt; een feestje op Curaçao lijkt me heerlijk!
Bovendien beschrijft ze goed de situatie van de verschillende bevolkingsgroepen op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee.
Ook de personages zijn goed neergezet, waardoor je een hekel kan krijgen aan de een en medelijden met de ander. Je vraagt je op een bepaald moment zelfs af hoe dom een volwassen persoon kan zijn? 
Het grenst hier aan het ongeloofwaardige.

Het hele verhaal had voor mij zeker wat spannender mogen zijn, maar ik waardeer Het Zeepaardje met 3 sterren.


De auteur

Eugénie Brands volgde haar opleiding aan de Rietveld- en Rijksacademie waar zij zich specialiseerde in kostuumontwerp. Ze begon haar carrière bij de televisie met dramaseries en grote televisieshows, maar ook opera's, theater- en filmproducties werden door aan aangekleed. De aankoop van een oud huis in Zuid-Frankrijk met een vervallen wijngaard bracht een omslag in haar leven. Haar debuutroman, de thriller Een Witte Raaf, is hieruit voortgekomen, waarna het schijven haar net meer losliet.
Het Zeepaardje is haar tweede thriller een eveneens autobiografisch.
(bron info: achterflap)

Het Zeepaardje koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Het Zeepaardje
Auteur: Eugénie Brands
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 232 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2018
ISBN: 978 94 63385 01 5
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.