donderdag 23 april 2020

Ik las: 'Ik zie je' geschreven door Michael Berg

Carol, schrijfster op zoek naar inspiratie in Zuid-Frankrijk, is ooggetuige van een moord


Ik zie je

Internationale bestsellerauteur Carol Brodie heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een gîte huurt. 
In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. 
Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is...
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Carol Brodie.
Na een rustige start die heel benieuwd maakt naar wat er precies zal gaan gebeuren, wordt de lezer meegenomen door de spanning die door het hele verhaal voelbaar is.

Carol is niet alleen voor zichzelf naar Zuid-Frankrijk vertrokken, zo blijkt al snel.
“Met mijn rug naar de wind trek ik het deksel van de doos voorzichtig los. Een kilo of wat donkergrijs gruis. Meer is er niet van papa over.”

Michael Berg presteert het steeds weer om onderhoudend en beeldend te schrijven, waardoor je wat beschreven wordt voor je ogen ziet verschijnen. Zowel de karakters als de omgeving leven.
En alles wat leeft krijgt de kans om te groeien, dat is ook het geval met Carol. 

“Een rimpelloos zwembad, geen handdoek op het bedje, geen boek op tafel. Ik spits mijn oren of ik een teken van leven hoor. Een stem, een flard muziek. Maar het enige wat ik hoor zijn de krekels en kikkers en het fluisteren van de wind.”

Door het terugkijken naar het verleden leer je veel over haar.
De ontwikkeling die ze in het verhaal doormaakt is heel erg belangrijk voor haar. Ze groeit uit van een klein, bang musje dat kort gehouden wordt tot een prachtige regenboog vogel die weet wat ze wil en wat ze kan.

Ik heb heerlijk kunnen genieten van het verhaal en waande me in Zuid-Frankrijk tijdens het lezen.


De auteur:

Michael Berg zette zichzelf bij het grote publiek op de kaart met Nacht in Parijs, waar hij in 2013 de Gouden Strop mee won. Met Het meisje op de weg en Broertje bevestigde hij dat hij tot de top van Nederlandse thrillerschrijvers behoort, beide boeken waren genomineerd voor de Gouden Strop. Met Ik zie je gaat hij voor drie op een rij. Van zijn titels zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

Michael Berg was te gast bij omroep Max op woensdag 25 september 2019  bij Tijd voor Max, klik hier voor de uitzending (het gesprek met hem begint na16:59 minuten).

Neem ook een kijkje op zijn website.

Eerder las ik deze twee boeken van Michael Berg en was enthousiast:

Ik zie je koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
AKO

Boekgegevens:
Titel: Ik zie je
Auteur: Michael Berg
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina's
Uitgever: The House of Books, oktober 2019
ISBN: 978 90 44351 56 9
ISBN: 978 90 44351 57 6 (eBook)


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.