woensdag 1 april 2020

In de brievenbus: 'Rechercheur De Klerck en het duivelse spel' geschreven door P. DieudonnéRechercheur De Klerck en het duivelse spel

In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de kruisboog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten? De Klerck maakt jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.

Rechercheur De Klerck en het duivelse spel is het tweede deel in een serie over De Klerck en de Rotterdamse recherche.
(bron info: achterflap)


De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. 

Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt – vanuit deze gedachte schrijft Paul Dieudonné.
Wie de boeken over rechercheur De Klerck leest, kan er niet omheen: Paul Dieudonné is sterk beïnvloed door het omvangrijke oeuvre van A.C. Baantjer.

‘Rechercheur De Klerck en het duivelse spel’ is het tweede deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Meer informatie op deze deze website.

Eerder las ik van Paul Dieudonné het eerste deel van deze serie

Rechercheur De Klerck en het duivelse spel koopt u bij

Boekgegevens: 
Titel: Rechercheur De Klerck en het duivelse spel
Serie: De Klerck (2)
Auteur: Paul Dieudonné
Genre: detective
Uitgave: paperback, 144 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers, maart 2020
ISBN: 978 94 92715 46 3
ISBN: 978 94 92715 47 0 (eBook)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.