zondag 5 april 2020

Ik las: 'Breinsteins Missie 2' geschreven door Ineke FritzBreinsteins Missie 2

Hoe zou jij reageren als de poten van de stoel in je kamer beginnen te tikken en je wordt vastgegrepen terwijl er niemand in de kamer is? Precies, ja.

Nick en Jayden keren als helden terug uit Amerika. Daar onderging hun opa, de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, een riskante hersenoperatie. Er werd een chip uit zijn hoofd gehaald, waarop informatie stond over de Bever. Deze mislukte uitvinding kan het leven van miljoenen mensen in gevaar brengen. Als Bruce kort na aankomst op Schiphol verdwijnt, wordt duidelijk dat niet iedereen gelooft dat hij niets meer over de Bever weet.

In een wanhoopspoging om aan zijn ontvoerders te ontsnappen, voert Bruce een verboden natuurkundig experiment uit. Daarbij werkt hij zich geniaal in de problemen. Terwijl grote vriend Lone probeert die problemen op te lossen, testen Nick en Jayden de angstaanjagend enge proefversie van een computerspel, waarin zijzelf de hoofdrollen spelen. Wrijvend over blauwe plekken en pijnlijke bulten wordt duidelijk dat alleen zij opa kunnen helpen. Wat ze niet weten is dat ze het risico lopen voorgoed te verdwijnen.
(bron info: Droomvallei Uitgeverij)

Mijn mening:

Vooral in het begin van dit tweede deel kun je regelmatig in een flashback lezen wat in het eerste deel gebeurde. Hierdoor is het niet moeilijk om te weten wat er toen allemaal aan de hand was. Maar ik was toch blij dat ik het eerste deel ook las. Dat heeft voor mij het leesgenot vergroot.

Nick is een kind van gescheiden ouders; de conflicten tussen de ouders zijn goed beschreven. Duidelijk is dat Nick vooral de rust wil bewaren.

De wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton is de opa van Nick en zijn neef Jayden. Hij werkte aan een project met de naam Breinsteins Missie
Leuk weetje: “Die naam kwam van Einstein, met de Br van Bruce ervoor en de S van Sutton erachter.”

Nick en Jayden beleven in dit tweede deel ook weer spannende avonturen. 
Nick merkt al snel dat zijn opa is veranderd en hij wil daar het zijne van weten. Wat heeft de NESA daar mee te maken?

Sta op en ren voor je leven.
Dat was een overbodig commando. De twee vlogen de nacht in, zonder dat ze een idee hadden waarheen. 
Opa zweeg.”

Ineke Fritz heeft een prettige schrijfstijl. Ze gebruikt geen moeilijke woorden als dat niet nodig is waardoor het verhaal heel toegankelijk is, zonder dat het kinderlijk wordt.
Ook humor ontbreekt niet in dit tweede deel; ik heb regelmatig moeten grinniken.

Ik heb Breinsteins Missie 2 graag gelezen.


De auteur:

Ineke over zichzelf:
“De eerste twintig jaar van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond. Daarna heb ik de 'reusachtige' sprong naar Diemen gewaagd. Die is me goed bevallen, want tot nu toe ben ik alleen in mijn fantasie verder gesprongen.

Schrijven en honden zijn mijn passie. Mijn werk als copywriter bij reclamebureaus inspireerde me tot het schrijven van fictie.” 

Lees meer over Ineke en haar werk op haar website.

Eerder las ik van Ineke Fritz:

NB: Breinsteins Missie 2 wordt opgedragen aan De Regenboogboom. Van elk verkocht boek gaat er een bedrag naar deze stichting. Lees HIER meer daarover.

Breinsteins Missie 2 koopt u bij:

Boekgegevens:
Titel: Breinsteins Missie 2
Auteur: Ineke Fritz
Genre: jeugdboeken vanaf 11 jaar
Uitgave: paperback, 218 pagina's
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij, september 2019
ISBN: 9789492844583


Met dank aan Droomvallei Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.