vrijdag 17 april 2020

Ik las: 'Onder invloed' geschreven door Tamara Onos

Reeks: Renske Nijland (1)


Onder invloed

Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.
(bron info: LetterRijn)

Mijn mening:

Tamara Onos heeft met dit debuut een thriller neergezet die zeker een vervolg verdient.

Ze heeft een prettige schrijfstijl en het is duidelijk dat ze weet waar ze over schrijft; nergens had ik het idee dat ik iets aan het lezen was wat niet klopte. 
Voor in het boek kun je op een getekende kaart van de omgeving zien hoe de plekken waar de gebeurtenissen zich afspelen, ten opzichte van elkaar liggen. Daar heb ik zo nu en dan gebruik van gemaakt en heb teruggebladerd. Leuk gedaan!

De hoofdstukken zijn lekker kort en de auteur maakt nergens gebruik van moeilijke woorden die te maken hebben met haar eigen werk en het werk van de hoofdpersoon.
De onderwerpen zijn heel divers: misbruik van jongelui, drank, drugs, liefde, bedreiging en puberteit; het kan niet op, zo lijkt het. Maar het is iets waarover we helaas in ons dagelijks leven kunnen lezen in de nieuwsberichten.

Met zijn lippen tegen een van de oren van de jongen ging hij verder: ‘Als ik zo reageer op een kleine belediging van een vreemde, hoe denk je dan dat ik reageer op groot verraad van een vriend?’

De personages zijn levensecht beschreven en hun karakters zijn zeker niet allemaal even leuk. 
De hoofdpersoon Renske Nijland en de leden van haar gezin zijn geloofwaardig, maar mogen nog iets meer diepgang krijgen. 
Het is voor mij duidelijk dat dit verhaal nog niet helemaal afgelopen is.

De titel van dit verhaal is heel goed gekozen.
Ik kijk zeker uit naar een volgend verhaal met Renske Nijland in de hoofdrol.


De auteur:

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf.

Als arboprofessional (arbeidshygiĆ«nist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan. Neem een kijkje op haar website.
De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven.
(bron info: LetterRijn)

Onder invloed koopt u bij:

Boekgegevens
Titel: Onder invloed
Reeks: Renske Nijland (1)
Auteur: Tamara Onos
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 210 pagina's
Uitgever: LetterRijn, presentatie 3 februari 2019
ISBN: 9789491875786
ISBN: 9789491875816 (eBook)


Met dank aan LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.