vrijdag 21 september 2018

Achter de Poort van Verre - Rieks Veenker

Voor liefhebbers van Alice in Wonderland


Achter de Poort van Verre
Reeks: De Tuinen van Ginder (2)

Op 30 juni verscheen het tweede deel van een hartveroverend avontuur vol taalgrapjes en natuurfeitjes. Rieks Veenker was met zijn eerste deel van De Tuinen van Ginder winnaar van de PZC publieksprijs 2016.
Dit tweede deel 'Achter de Poort van Verre' kun je heel goed lezen zonder dat je het eerste deel  hebt gelezen. Vooral in het begin wordt veel teruggekeken naar wat eerder gebeurde.

In Blijgaarde komt voor de oude koningin van de mieren spoedig het moment dat ze haar kroon moet doorgeven aan een opvolgster. Daarom stuurt ze haar trouwe vriendin, de Mier van Welkom, naar haar oude bijennest om haar dochter prinses Regina over te halen mee te komen naar Blijgaarde. 
De mooiste tuin van de Tuinen van Ginder, vindt de koningin. Met zijn geheimzinnige poort: de Poort van Heinde, die zich vanzelf voor haar opende toen ze op de vlucht was voor haar bijenvolk. Onderweg naar de Poort van Heinde verdwalen de Mier van Welkom en de prinses. Via de Omweg komen ze bij een heel andere poort…

De prachtige cover roept al meteen vragen op. Je wilt graag weten waar ze het over hebben als ze naast elkaar op de tak zitten en waarom lacht de boom? In 'Achter de Poort van Verre' lees je hoe het verder gaat met Mier van Welkom en de prinses. Het blijft verrassend tot en met de laatste bladzijden.

De prachtige illustraties die in elk hoofdstuk staan hebben steeds betrekking op dat onderdeel van het avontuur en nodigen uit tot fantaseren terwijl geluisterd wordt naar het verhaal. Ook leuk om tijdens het voorlezen even extra aandacht te vragen voor de vele details in de illustraties. Heb je gezien dat...?

'Achter de Poort van Verre' zit vol met grapjes en feitjes waar je misschien nooit eerder over nagedacht hebt, en waar ook degene die voorleest zeker van zal kunnen genieten!
'Door jou zit ik mooi in de nesten.'
'Zaten we maar in ons eigen nest,' roept de Mier van Welkom. 'daar is het tenminste lekker warm en droog. en windstil.'
Tijdens het lezen steek je veel op. Weet je wat oplichters zijn? En weet je wie het hazenpad wil kiezen?

"Achter de Poort van Verre is een fantastisch verhaal over vriendschap, moed en verantwoordelijkheidsgevoel; het is een verhaal dat je hart zal verwarmen en je met andere ogen naar de natuur laat kijken." - Graag Gelezen


(foto: Uitgeverij Palmslag)


De auteur
Bijna vijfendertig jaar is Rieks Veenker (1951) docent muziek/kunstgeschiedenis geweest aan een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg. Naast zijn docentschap heeft hij elke twee jaar de muziek en de liedjes geschreven voor musicals die met gemiddeld honderd leerlingen zijn opgevoerd in de schouwburg van Middelburg. Samen met telkens weer een enthousiast team collega's en vrijwilligers. 
Lees meer over hem op zijn auteurspagina bij Uitgeverij Palmslag.


Achter de Poort van Verre koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Achter de Poort van Verre
Reeks: De Tuinen van Ginder (2)
Auteur: Rieks Veenker
Illustraties: Job van Gelder
Grafisch ontwerp: Coen Hamelink
Genre: kinderboeken, voorleesboek 4-8 jaar
Uitgave: hardcover, 105 pagina’s met illustraties
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, 30 juni 2018
ISBN: 978 94 91773 85 3
NUR: 280


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.