donderdag 6 april 2023

Ik las en genoot van: 'Kom erbij, in mijn wei!' door Vera de Backker & Rob Buiter

 Maak kennis met de weidevogels


Kom erbij, in mijn wei!

Als Kees en Kaat kievit een kuiken hebben, moeten ze die beschermen. Dat lukt het beste als er ook veel andere weidevogels zijn, want samen staan ze sterk. Zo kunnen ze samen de roofvogels en andere gevaren bij hun kleintjes weghouden! In ‘Kom erbij, in mijn wei’ leren kinderen acht verschillende weidevogels kennen.

‘Kom erbij, in mijn wei!’ is een prentenboek waar je vrolijk en ook slimmer van zult worden. Nog meer om blij van te worden: het is geschikt voor alle leeftijden: voor kinderen van 2 tot 6 jaar en voor hun (groot)ouders. Met de QR-code op iedere pagina kom je nog meer te weten over de vogels en speel je de vogelgeluiden af. 

“Sander de slobeend vindt dat ook wel een fijne plek, zo’n wei met allemaal vliegjes. Vooral als je daar aan de rand van de sloot ook een mooi nest kunt bouwen. Een nest waar niemand je ziet! ‘Kom erbij, in mijn wei,’ fluistert Sander’.

Op dezelfde pagina lees je ook nog het volgende over deze eend:

“De slobeend heeft een echte slobbersnavel. Kijk maar eens goed: zijn snavel is heel breed. Daarmee kan de slobeend heel makkelijk kleine waterplantjes en ook kriebelbeestjes uit het water slobberen.
Het mannetje van de slobeend is prachtig, met een mooie groene kop en een roodbruine buik. Het bruine vrouwtje valt juist niet op. Dat is beter als ze op de eieren zit in de wei. Dan ziet niemand haar!”

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. 
Ook verschenen: Dit is mijn tuin! Maak kennis met de vogels in je tuin.

Ik heb enorm genoten van de leerzame verhalen met de prachtige tekeningen en waardeer daarom ‘Kom erbij, in mijn wei!’ met vijf stralende sterren.De auteurs:

Vera de Backker heeft zo’n vijftig prentenboeken ge├»llustreerd en uitgegeven. Samen met wetenschapjournalist Rob Buiter bedacht ze de serie 'Zeg kleine': prentenboeken over dieren zoals ze in de natuur echt zijn.

Rob Buiter (1966) is freelance wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in biologische en medische onderwerpen. Hij werkt als verslaggever voor Vroege Vogels Radio en schrijft artikelen voor onder meer Trouw, Vogelbescherming en Sovon.

Kom erbij, in mijn wei! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kom erbij, in mijn wei!
Auteurs: Vera de Backker en Rob Buiter
Genre: kinderboeken, prentenboeken 2-6 jaar (en ouder)
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: KNNV Uitgeverij, maart 2023
ISBN: 9789050119146

Met dank aan KNNV Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: KNNV Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.