donderdag 20 april 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het heerlijke leven in onwetendheid' geschreven door Sejul Nerve

 Verhalen over hoe perceptie alles bepalend is in dit leven


Het heerlijke leven in onwetendheid 


Onze alledaagse werkelijkheid met een sciencefiction-twist in 18 korte verhalen.

Elk verhaal mengt een origineel scifi-concept met voor ieder herkenbare situaties en geeft zo een verfrissende blik op onze eigen belevingswereld.

Lees bijvoorbeeld over een metrostation waar de tijd stilstaat, door een filmstudio gefabriceerde herinneringen, de onverwacht warme zorg door een drone en over de pracht van een onbereikbare tuin.

De verhalen spelen met existentiële en filosofische thema’s zoals onder andere onze omgang met verlies, de angst om vergeten te worden en het genadeloze lot.

Verleg de grenzen van je voorstellingsvermogen en ontsnap voor even aan onze soms beklemmende realiteit.

Eerder schreef Sejul Nerve de dystopische roman Uit het ritme (2021). Deze titel schetst een wereld waarin socialmedia stiekem mensenlevens ontwricht, een beangstigend echt en actueel verhaal.

Sejul Nerve is specialist in sciencefiction en laat zich inspireren door grote namen binnen het genre zoals A. Huxley, R. Bradbury en O. Butler. Door zijn affiniteit met sciencefiction kun je in zijn werk vertrouwen op originele invalshoeken en verfrissende scifi-concepten.

'Dit is geen verhalenbundel, maar een reeks liefdesbrieven aan verwondering en vooruitgang.'
- James Worthy
(bron info: achterflap)


De auteur:

Sejul Nerve is het resultaat van een voortdurende sciencefiction exploratie. Bekende titels van grote schrijvers bieden hem een nieuw perspectief op onze eigen werkelijkheid. Zoals alleen Orwell kan vatten wat indoctrinatie is, Bradbury de definitie van censuur heeft uitgevonden en Huxley de duistere kant van een utopie weet te schetsen, zo vormen de grote sci-fi titels een encyclopedie om de nuance in ons leven te kunnen zien.

Op 28 Oktober 2021 verscheen zijn debuutroman Uit het ritme. Een verhaal over de leven-ontwrichtende gevolgen van een nieuwe socialmedia-app. Op 17 Maart 2023 volgde zijn tweede boek Het heerlijke leven in onwetendheid, een gevarieerde bundel met korte sciencefiction verhalen.

Sejul Nerve (pen-naam) is een entiteit in het leven geroepen voor sci-fi exploratie. Hij heeft een stem maar geen gezicht. Hij neemt je mee langs de uiterste grenzen van zijn voorstellingsvermogen en biedt je mogelijk een nieuw perspectief op onze eigen realiteit.
(bron info: website Sejul Nerve)

Neem voor meer informatie over de auteur en zijn werk een kijkje op zijn website.

Het heerlijke leven in onwetendheid koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het heerlijke leven in onwetendheid
Auteur: Sejul Nerve
Genre: Sciencefiction, verhalenbundel
Uitgave: paperback met illustraties, 196 pagina’s
Ook als eBook verkrijgbaar
Drukker: Gildeprint, maart 2023
Illustraties: Lee Thomas
ISBN: 9789090370408

Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Sejul Nerve)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.