zaterdag 15 april 2023

Ik las: 'Gevlinderd', geschreven door Alexander Olbrechts


Gevlinderd

In ‘Gevlinderd’ lees je in drie delen over Lydia Muysen, maar ook over gruwelijke moorden. Wat hebben deze moorden met de gynaecologe te maken, vraag je jezelf af?
Na een schokkende proloog lees je snel verder en wordt je meegenomen in een wereldje van een schrikbarend enge moordenaar.

Lys (Lydia) heeft een turbulent verleden achter de rug maar is nog niet klaar met het verwerken daarvan, zo blijkt: ze heeft er een zware depressie en een stevige alcoholverslaving aan over gehouden, maar presteert het toch nog haar beroep uit te oefenen, hoe onvoorstelbaar dat ook is.
Lys heeft tijdens de sessies met haar therapeut Herman van den Langenakker verteld wat haar bezig houdt en hoe ze een en ander verwerkt. 
Die therapie was hard nodig en Lys bleef de therapeut bezoeken ondanks dat ze het gevoel had dat hij liever in haar broekje zat, dan in haar geest.

Ze was opgegroeid in een gezin zonder vader en had enorm geleden door de ziekte en dood van haar broer Gabriel.

“Het verhaal dat ze aan Herman van den Langenakker had verteld, had iets in haar binnenste losgeweekt. Er was iets ontwaakt dat ze ruime tijd slapende had gehouden. Zoals een ui meerdere schillen had, was de buitenste schil bij haar losgeraakt en had het plaats gemaakt voor de kern die reeds lange tijd aan het rotten was.”

Alsof dat nog niet genoeg was, komt Lys er uiteindelijk achter dat haar man Richard een kind heeft verwekt bij zijn secretaresse. Lys bleek zelf onvruchtbaar, maar manlief wilde graag een kind. 
Om haar heen gebeuren vreselijke dingen. Er is een ijzingwekkende moordenaar aan het werk die de geslachtsdelen van vrouwen verminkt en daarna een grote blauwe tropische vlinder op hun vagina speldt. Het blijkt allemaal om haar te draaien, want deze slachtoffers waren patiënten van Lys. Voor wie is de volgende vlinder?

“Ze vocht angstig om door de sluier van hallucinaties heen te prikken. Haar brein kreeg eindelijk vat op de beneveling die de drugs haar bezorgden. Het zweet parelde op haar hoofd en had haar scharlakenrode, zijden blouse van Chanel doordrenkt waardoor het aan haar lichaam kleefde. Haar borst rees en daalde om haar longen van verse lucht te voorzien.”

‘Gevlinderd’ is een knap debuut. Regelmatig wordt aan de lezer iets voorgehouden wat daarna toch anders blijkt te zijn; het blijft daardoor heel spannend.
Het einde is adembenemend!


De auteur:

Alexander won de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting met zijn novelle De Tantalusmoorden. Hij is als medisch laboratoriumtechnoloog werkzaam in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België en verwerkt zijn medische achtergrond graag in zijn verhalen. Hij probeert als schrijver van het platgetreden pad te blijven, door verschillende elementen in het verhaal te incorporeren en met andere invalshoeken te experimenteren.
Neem ook een kijkje op zijn website.

Ook las ik van Alexander Olbrechts: Het eindigt met jouw dood

Gevlinderd koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Gevlinderd
Auteur: Alexander Olbrechts
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 281 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2022
ISBN: 9789493266902
ISBN: 9789493266844 (eBook)
NUR: 305


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.