vrijdag 28 april 2023

Ik las: 'De huisgenoot' geschreven door Sarah Bailey

Drie vrouwen:
een vermoord, een vermist,
een verdacht


De huisgenoot


Negen jaar geleden werkte journaliste Olive (Oli) Groves als junior-verslaggever bij een krant aan het verhaal van ‘De moord op de huisgenoot’. 

Australië werd geschokt door een afgrijselijke moord. 
Drie vrouwen gaven in oktober 2005 een feestje in hun woning en één van de drie huisgenotes, de 21-jarige Evelyn Stanley wordt dood aangetroffen. Eén van de andere vrouwen Alexandra Riboni (Alex) wordt verdacht van deze moord en de derde huisgenote Nicole Horrowitz is spoorloos. 

“De moord op mevrouw Stanley voert de druk op die de afdeling moordzaken in Melbourne al ondervindt wegens verschillende onopgeloste zaken, waaronder de verdwijning van dreumes Louise Carter, die in juni werd ontvoerd uit de slaapkamer van haar ouderlijk huis in Malvern, en de moord op twee prostituees, die twee weken geleden op brute wijze zijn aangevallen en wier lichamen zijn gedumpt in een park in St. Kilda.”

Oli raakte geobsedeerd door deze zaak…

Bijna tien jaar later, in september 2015, wordt Nicole de huisgenoot die vermist werd, dood aangetroffen op een afgelegen terrein. Ook nu krijgt Oli het verhaal toegewezen, maar deze keer zal ze moeten samenwerken met de jonge Cooper, die een podcast over deze zaak maakt. 
Samen ontdekken ze nieuwe feiten over de drie huisgenoten en verborgen geheimen komen boven tafel. Ze moeten terug naar het verleden en dat brengt Oli weer terug naar haar eigen verleden waar trauma's en onzekerheden voor haar op de loer liggen. 

“Niemand zal haar horen gillen als het regent. Want niemand hád haar ooit gehoord. Al die nachten toen ze klein was, gevangen in haar kamer. Wanneer hij niet kwam, was dat bijna net zo erg als wanneer hij wel kwam; dan brandden haar ogen terwijl ze in het donker lag te wachten en met knopen in haar maag dealtjes sloot met God. Als hij vannacht niet komt, zal ze nooit meer ruziemaken met Lily. Als hij de rest van de week niet naar haar kamer komt, zal ze ophouden op haar nagels te bijten tot haar huid bloedt.”

Omdat je als lezer kennis moet maken met een aantal personages en er steeds een wisseling is in de tijd waarover je leest, duurt het even voordat je lekker op gang bent. Maar daarna is er ook geen sprake meer van het boek wegleggen. 
‘De huisgenoot’ zit vernuftig in elkaar; het verleden en heden worden heel intelligent samengevoegd tot een indrukwekkende thriller.
De auteur:

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Eerder schreef ze drie delen in de Gemma Woodstock-serie: Het duistere meer, In de donkere nacht en Het spoor van de doden. Hiervoor won ze belangrijke prijzen, waaronder die voor beste Australische thrillerdebuut. Haar boeken zijn wereldwijde bestsellers. 

Eerder las ik van Sarah Bailey: Het spoor van de doden.

De huisgenoot koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De huisgenoot
Auteur: Sarah Bailey
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Marmer, 31 mei 2022
ISBN: 9789460684500
ISBN: 9789460687259 (eBook)
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: The Housemate
Vertaald door: Ireen Niessen


Met dank aan Uitgeverij Marmer voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: Uitgeverij Marmer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.