dinsdag 18 april 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Terug op de achterbank' geschreven door Olivier Willemsen

 


Terug op de achterbank

“Ik ben tweeënveertig jaar, mijn relatie is voorbij en ik kom net uit een depressie. Toen mijn moeder vroeg of ik het gezellig zou vinden om mee te gaan naar een huisje in de Auvergne, heb ik ja gezegd.”

De hoofdpersoon in deze zwartkomische vertelling gaat op aandringen van een goede vriendin mee met zijn ouders op zomervakantie. Als vanzelf nemen zowel de zoon als de vader en moeder hun oorspronkelijke positie binnen het gezin weer in, alsof er niet een half mensenleven voorbij is gegaan. Terug op de achterbank observeert hij zijn ouders en ondergaat hij opnieuw de geborgenheid die het liefdevolle gezin hem altijd heeft geboden, maar ditmaal met andere ogen. 


De auteur:

Olivier Willemsen (Haps, 1980) groeide op in een dorp nabij de Duitse grens. Op zijn achttiende verruilde hij de sloten en weilanden voor de grachten en stenen van Amsterdam. Hij schrijft romans, korte verhalen en af en toe in de derde persoon. Zijn boeken worden uitgegeven door uitgeverij De Harmonie. 
In 2022 schreef hij onder andere mee aan een libretto voor de Nationale Opera.

Olivier Willemsen schreef het duistere Morgen komt Liesbeth en het mysterieuze Roza
In Terug op de achterbank gooit hij het over een andere boeg. In humoristische scènes weet hij in deze roman de beklemmende consequenties van een gelukkige jeugd genadeloos aan de kaak te stellen.
Neem een kijkje op zijn website.

Eerder las ik van Olivier Willemsen Roza, een roman met thrillereffecten.

Terug op de achterbank koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Terug op de achterbank
Auteur: Olivier Willemsen
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback, 160 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, april 2023
ISBN: 9789463361774


Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Harmonie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.