vrijdag 19 mei 2023

Op dit blog vandaag mijn recensie van een film: 'Mr. Holmes' geregisseerd door Bill Condon

 "The man behind the myth."


Mr. Holmes

1947. De beroemde detective Sherlock Holmes is inmiddels gepensioneerd en 93 jaar oud. Samen met zijn huishoudster Mrs. Munro en haar zoontje Roger woont hij in een afgelegen boerderij in Sussex. Hij is een norse, oude man geworden die bijna niemand om zich heen duldt.

Wanneer hij in de bioscoop een film ziet over zichzelf, merkt hij dat de meeste heroïsche verhalen verzonnen zijn. Hij droeg nooit de typische hoed en geeft de voorkeur aan sigaren boven een pijp… 
Wie kent eigenlijk de echte Holmes?

Holmes zorgt met de hulp van Roger achter het huis voor zijn bijen. Hij leert Roger steeds meer over bijen en imkerij. Naarmate we verder in het verhaal zijn beland zien we ook een wat warmere kant van deze koele Brit. 
Het samenspel van Ian McKellen (Mr.Holmes) en Milo Parker (Roger) die meer van het leven van Holmes wil weten, is prachtig om te zien.


Maar Holmes wordt ook geconfronteerd met de afnemende krachten van zijn brein en onderneemt een reis naar Japan waar een plant is gevonden die het geheugen zou kunnen versterken. Uiteindelijk zullen zijn gedachten ook daar weer naar terug gaan; op een moment waarop hij merkt wat écht belangrijk is in het leven neemt hij een beslissing die hij vroeger nooit genomen zou hebben.


Holmes gaat meer en meer opschrijven over wat hem vroeger bezig heeft gehouden. Daarbij denkt hij veel aan een vijftig jaar oude, onopgeloste zaak. Hoe deze zaak eindigde die hem in 1919 genoodzaakt had met stoppen van zijn detectivewerk weet hij niet meer en dat is iets wat hij niet kan bolwerken…

Mr. Holmes is een prachtige kijk op de échte Mr. Holmes. Híj staat hier in het voetlicht en niet zijn eeuwige hulp Watson of de mensen waarvoor hij onderzoek doet. 
Het gaat hier om Holmes en dat maakt hem tot een mens die op zoek gaat naar zichzelf.


Ik ben Mr. Holmes totaal onvoorbereid gaan bekijken en werd verrast door deze prachtige film. 
Sherlock Holmes werd tot leven gebracht.
Het is werkelijk een aanrader!

Mr. Holmes is een Britse film uit 2015 onder regie van Bill Condon en gebaseerd op het boek A Slight Trick of the Mind (2005) van de Amerikaanse auteur Mitch Cullin.

Titel: Mr. Holmes
Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Bill Condon
Met onder meer: Ian McKellen, Laura Linney en Milo Parker
IMDb beoordeling: 6,8 (65.844)
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 16 juli 2015

Mr. Holmes koopt u op DVD bij

I love this film so much! 
Superb acting from Ian McKellen, Laura Linney, and Milo Parker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.