donderdag 1 juni 2023

Ik las 'Malvarina wil een heks worden' geschreven door Susanna Isern en illustraties door Laura Proietti

Wat zit er verborgen achter de donkere muren van het kasteel?Malvarina wil een heks worden

We maken hier kennis met Malvarina, een moedig negenjarig meisje dat niets liever wil dan een heks worden. Ze woont in het dorp Grijsdorp waar in de buurt een kasteel staat waar drie zussen wonen. Iedereen in het dorp is bang voor wat de drie zussen kunnen doen! Het verhaal speelt zich af in een vervloekte vallei. Wat dat is lees je in het boek.

“De mensen in het dorp zeiden dat de heksen boosaardige wezens waren die de kunst van de betovering beheersten, magische drankjes brouwden en kwaadaardige vloeken uitspraken. Klinkt dat niet spannend?”

Maar Malvarina besluit haar lot in eigen handen te nemen en brengt een bezoekje aan het Verboden Kasteel boven op de heuvel, waar de drie gemene heksen wonen die de baas zijn over Grijsdorp. Omdat Malvarina wil zelf ook een heks worden heeft ze natuurlijk lessen nodig.
De heksen besluiten Malvarina heksenlessen te geven, omdat ze op zoek zijn naar een opvolger.

“Je vraagt hoe het Magisch Laboratorium eruitzag? Het was absoluut fascinerend, schrikbarend en bloedstollend tegelijk. Meer kan ik er helaas niet over vertellen, want zoals je weet, is de plek supergeheim.”

Het verhaal leest lekker en er staan leuke illustraties in. Tijdens het lezen lijkt het alsof het boek speciaal voor díe lezer is geschreven en geïllustreerd. 
Malvarina wil een heks worden is een verhaal dat geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Malvarina wil een heks worden is het eerste deel uit een serie met Malvarina in de hoofdrol. Dat smaakt naar meer!


 
De auteur:

Susanna Isern (La Seu d'Urgell, 1978) groeide op omringd door de Pyreneeën. Toen ze klein was, rende ze het liefst van hier naar daar terwijl ze ongelooflijke insecten ontdekte en zieke of bedreigde dieren hielp. Het was in die tijd dat sommige van die dieren verhalen in haar oor begonnen te vertellen, die ze snel opschreef in een notitieboekje dat ze altijd bij zich had.

Tegenwoordig ontstaan verhalen op de meest onverwachte manier:
sommigen kloppen op de deur, anderen vinden zich verstopt onder het bed of zwemmen in het kopje koffie met melk, hoewel de meeste verschijnen als de vlinders die ze ter plekke vangt.
(bron info: website Susanna Isern)

De illustrator:

Laura Proietti over zichzelf:

“Laura Proietti, 27 years old and Italian illustrator. After studying Illustration and Animation in Palermo, I work mainly for illustrated children’s books. I love draw classic fables, nature and animals in a vintage mood.”

Malvarina wil een heks worden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Malvarina wil een heks worden
Auteur: Susanna Isern
Illustrator: Laura Proietti
Genre: kinderboeken, vanaf 7 jaar
Uitgave: paperback met  flappen, 116 pagina’s met illustraties
Uitgever: De Vier Windstreken, maart 2023
ISBN: 9789051169454
NUR: 282
Oorspronkelijke titel: Malvarina – Quiero ser bruja
Vertaald door: Antje Schoehuys-Blaak


Met dank aan uitgever De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Vier Windstreken) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.