dinsdag 27 juni 2023

Ik las 'Het hart heeft een eigen stem' geschreven door Marleen Schmitz

 Liefde op het eerste...
gehoor


Het hart heeft een eigen stem

Lex is op zijn zevende bijna volledig blind geworden na een auto-ongeluk. Nu hij 22 is, woont hij voor het eerst op zichzelf, zonder de hulp van zijn bezorgde moeder. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar luisterboeken. De stem van voorlezer Evelien raakt hem enorm en hij zoekt contact met haar.
Maar het wordt al snel duidelijk dat Eveliens leven ook niet over rozen gaat. Ze moet een belangrijke carri√®rekeuze maken, haar ex-vriend is uit de gevangenis en zoekt haar op, en ze zit met een vervelend geheim…
Kunnen Lex en Evelien elkaar vinden, of maakt de liefde niet alleen blind, maar ook doof?
(bron info: achterflap)

Mijn leeservaring:

Dit romantisch en intrigerend verhaal over onder andere Evelien en Lex, is geschreven in niet te lange hoofdstukken en wordt per hoofdstuk verteld met een ander personage in de hoofdrol. Door de korte zinnen en de realistische dialogen leest het boek heel prettig.

De hoofdpersonen worden in de eerste hoofdstukken al voorgesteld aan de lezers. De personages zijn goed uitgewerkt en het verhaal steekt geloofwaardig in elkaar. 
Moeilijkheden uit Eveliens verleden komen om de hoek kijken wanneer Lex en zijzelf steeds nader tot elkaar komen.

‘Ik verzin wel iets.’ Het klinkt stoer, alsof hij al een keigoed plan heeft. Niets is minder waar, maar hij kan niet tegen de radeloosheid in Eveliens stem. Ze probeert het te verbergen, maar hij kent de klank van haar stem intussen zo goed, dat hij elke stemmingsverandering eruit kan opmaken. En net klonk ze als een onverwachte nachtvorst op een veelbelovende lentedag.

Het leven van blinden en slechtziende mensen én de mensen in hun omgeving krijgt in dit verhaal op een mooie manier aandacht van Marleen Schmitz.
De auteur maakt in dit boek ook goed duidelijk hoe kwetsbaar de jeugd kan zijn. In het dagelijks leven denken we vaak dat we iemand zonder meer kunnen vertrouwen; soms blijkt dat achteraf geen goed idee te zijn.

‘Het hart heeft een eigen stem’ is een mooie roman over het volgen van je hart en het overwinnen van obstakels die je op je pad tegenkomt.De auteur:

Marleen Schmitz is geboren en getogen in Limburg. Veel van haar romans spelen zich af in deze mooie provincie.
In haar romans komen personages voor levensveranderende gebeurtenissen te staan en komt het erop aan dat ze het heft in handen nemen, ook wanneer ze denken dat ze daar niet toe in staat zijn.

Neem voor meer informatie over Marleen en haar werkzaamheden ook een kijkje op haar website.

Eerder las ik van Marleen Schmitz:

Het hart heeft een eigen stem koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het hart heeft een eigen stem
Auteur: Marleen Schmitz
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning, mei 2022
ISBN: 9789020545739
ISBN: 9789020545746 (eBook)
NUR: 344


Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het toezenden van recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Zomer & Keuning)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.