woensdag 19 juli 2023

Ik las: 'Het paarse vampiertje' geschreven door Britta Fath met illustraties van Yuhan Lin

 De avonturen van Moira en Mystique (2)


Het paarse vampiertje

‘Het paarse vampiertje’ is het tweede deel uit de spannende avonturenserie over kattendetective Moira en haar eenhoorn Mystique. 
De nieuwsgierige Moira is een kat die graag haar neus in zaken steekt waar dat neusje eigenlijk niet in thuis hoort. 

Op de eerste bladzijden neemt Moira je even mee terug naar de tijd waarin ze hielp de moord op de vorige bibliothecaris Finn op te lossen. 
Dat was ook de reden dat de burgemeester haar deze baan in de bibliotheek had aangeboden. Ze is dol op deze baan en daarom is ze vaak al vóór openingstijd in de bibliotheek te vinden; ze kan dan lekker rondneuzen in de vele boeken om uit te zoeken welk boek ze mee naar huis wil nemen om zelf in te lezen.

Moira is dol op fantasyboeken en vandaag valt haar oog op ‘Het vampierendagboek’. Ze heeft al voorpret bij de gedachte dat ze dat boek ‘s avonds kan gaan lezen en deelt haar vreugde met Raven.
Die avond wil ze samen met Raven en haar eenhoorntje Mystique bij hun vriend Samael gaan eten. Samaels villa was tijdens de zoektocht naar de moordenaar een soort van clubhuis voor hen geworden en ze komen daar vaak samen.

Dan vindt Moira op de zolder van de villa in een mooie oude kist een ander boek. Het is in leer gebonden met vellen van perkament. Er staat een mooie afbeelding in, helemaal in paars. Onder de afbeelding staat een zin in een vreemde taal en Samael probeert hardop te lezen wat er staat. 
Dat had hij niet moeten doen: ze worden in het boek gezogen en komen in een onbekende wereld terecht. Deze wereld is helemaal paars.
Het avontuur is begonnen…

“Terug in de donkere cel halen Moira en vampiertje allebei opgelucht adem. Die confrontatie hebben ze weer overleefd. Nu kunnen ze verder overleggen.
Vampiertje staat haast te springen om het nieuws over de zielenbollen te melden. ‘De Graaf heeft, zonder het te weten, gezegd dat de zielenbollen boven de troonzaal opgeslagen zijn.’
‘Dat is fantastisch nieuws,’ juicht Moira.”

Zal dat goed aflopen voor deze vrienden?
Lees dat zelf in ‘Het paarse vampiertje’, het tweede deel van ‘De avonturen van Moira en Mystique.’

Het paarse vampiertje is een heerlijk avonturenverhaal waar je jezelf in kunt verliezen. Er gebeurt een heleboel in dit boek en je aandacht zal zeker gevangen blijven door de personages die zo duidelijk mogelijk aan de lezers voorgesteld worden. Het is tenslotte fantastisch!
De mooie illustraties zijn een goede aanvulling op het verhaal; ook hier kun je je fantasie op loslaten.

Ik heb ‘Het paarse vampiertje’ graag gelezen en ben zeker benieuwd naar wat er nog meer op hun pad komt.Eerder in deze serie: Moord in Cativicus

De auteur:

Britta Fath studeerde Archeologie aan de KU Leuven. Na een aantal jaar waaronder een jaar in Ierland gewerkt te hebben als archeologe verhuisde ze naar Australië. Ook in Australië bleef ze een jaar, maar België bleef trekken en Britta kwam terug naar België en settelde ze zich in de omgeving van Leuven. 

Behalve dat Britta een vaste baan heeft schrijft ze ook kinderboeken. Het eerste verhaal van de reeks ‘De Avonturen van Moira en Mystique’ kwam tot stand tijdens de covid-19 periode. In die zelfde tijd adopteerde ze ook haar kat die een inspiratiebron bleek voor heel wat leuke details in Britta’s verhalen.

De illustrator:

Lees meer over Yuhan Lin en haar werk op haar mooie website.

Het paarse vampiertje koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het paarse vampiertje
Serie: De avonturen van Moira en Mystique (2)
Auteur: Britta Fath
Illustrator: Yuhan Lin
Uitgave: hardcover, 72 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, mei 2023
Genre: kinderboeken met illustraties, vanaf 9 jaar
Tags: mysterie, kat, detective, moord, politie, dieren
ISBN: 9789044848595
NUR: 282, 283


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: Clavis Uitgeverij)

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.