zondag 2 juli 2023

Vandaag in de schijnwerpers 'Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam' door Pieter de Greef en Iris Dudok, met illustraties van Luuk de Greef

 


Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam

Kootje Konijn heeft vakantie. Maar wat moet hij doen? Kootje heeft een goed idee en hij krijgt al zijn vrienden mee. Samen gaan ze op avontuur in Rotterdam. Elke dag gebeurt er iets onverwachts. Zien ze niks? Of zien ze dubbel? Regent het spijkers? Of kun je zwemmen in de regen? Samen ontdekken ze Rotterdam en de kracht van vindingrijkheid en vriendschap.

Dit is een prentenboek voor peuters en kleuters. Met een verhaal over de bijzondere avonturen van Kootje Konijn en zijn vrienden met de stad Rotterdam als aanleiding en decor. En het is een zoekboek. Vind jij op elke tekening het kroontje dat de Koning heeft achtergelaten bij zijn bezoek aan Rotterdam?

De auteurs:

Pieter de Greef en Iris Dudok zijn getrouwd en hebben samen een zoon. Zij wonen in Rotterdam en houden van de stad en van fietsen. Met dit boek brengen ze een ode aan Rotterdam, de stad waar ze beiden als planoloog aan werken. In hun vakgebied hebben zij al enkele boeken uitgebracht.

De illustrator:

Luuk de Greef

Tekenen is voor Luuk zo vanzelfsprekend als slapen en eten. Al van kinds af aan is tekenen een natuurlijke manier om zich te uiten. Tekenen is wat hij doet, zijn creaties vloeien als vanzelf uit zijn potlood. Luuk studeerde af aan de kunstacademie St. Joost in Breda en is nu werkzaam als schilder, tekenaar en illustrator.
Luuk heeft voor diverse uitgeverij en opdrachtgevers illustraties gemaakt, zowel voor kinder- als educatieve boeken.

Gezamenlijk hebben Pieter, Iris en Luuk in 2020 hun eerste prentenboek uitgebracht: Kootje Konijn fietst door de stad. Dit prentenboek was geïnspireerd op de fietstochten die Pieter en Iris maakten met hun zoon.
In 2021 hebben ze met dit boek de publieksprijs van Boekgoud in de categorie Prentenboeken gewonnen.

Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam
Auteurs: Pieter de Greef, Iris Dudok
Illustrator: Luuk de Greef
Genre: kinderboek, prentenboek basisschool groep 1
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: Levendig Uitgever, juni 2023
ISBN: 9789083306612
NUR: 273
Met dank aan Levendig Uitgever voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Levendig Uitgever)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.