donderdag 27 juli 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'De Janjaren' geschreven door Simon de Boer

 Meer dan alleen herinneringen aan Jan Rot


De Janjaren

Twee jongens in de jaren tachtig, tot over hun oren verliefd. In de zanger Jan zou de lezer een portret van Jan Rot kunnen herkennen en in de oude Simon dat van de schrijver zelf, die terugblikt op zijn leven.

Op de laatste dag van zijn leven kijkt de oude Simon terug op zijn relatie met de zanger Jan, een beslissende levensperiode die hij liefdevol De Janjaren noemt. Terwijl zijn bestaan langzaam in herinneringen oplost ontstaat een verhaal over liefde en eenzaamheid en realiseert Simon zich dat hij door zijn eigen dood Jan voorgoed zal verliezen. Of zelfs dan niet?
 
In de jaren tachtig van de vorige eeuw woonde ontwerper en schrijver Simon de Boer samen met de in 2022 overleden muzikant, schrijver en her-taler Jan Rot. Deze roman, waarin fictie en autobiografische vertellingen versmelten tot een ontroerend, soms tragisch maar vaak ook humorvol verhaal, is losjes op de liefdesrelatie geïnspireerd.

Lees meer over de roman op www.dejanjaren.nl

De auteur:

Simon de Boer (1960) is schrijver en ontwerper. Hij schreef columns en rubrieken voor o.a. Het Parool en Link. Als coauteur werkte hij mee aan het boek Liberticide. Voor zijn label Wees Meester en Vormgever van Jezelf schreef hij een flink aantal filosofische essays. 
Met De Janjaren debuteert Simon de Boer als romanschrijver.

De Janjaren koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Janjaren
Auteur: Simon de Boer
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 148 pagina’s 
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, september 2023
ISBN: 9789083328638
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.