zaterdag 22 juli 2023

Ik las: 'Advocaat van de waarheid' geschreven door Adriaan Bos

 


Advocaat van de waarheid

Geen mens is vrij die niet zijn eigen meester is
- Epictetus

Advocaat van de waarheid is een spannende roman die eerder uitgebracht werd in 2012. Het verhaal gaat over Thomas, een succesvolle advocaat die zijn baan opzegt om een nieuwe levensstijl te beginnen. Hij ontmoet iemand die hem vertelt over een geheime technologie die de wereld op zijn kop kan zetten. Thomas besluit om de waarheid over de technologie te achterhalen, maar hij komt al snel in grote problemen.

“Opeens verstarde Thomas. Volgens het uitgelekte memo van Chapeau had een Amerikaans bedrijf een onderhuidse chip die het ID-virus heel snel kon herkennen. De chip kon ook veranderingen in de interne huishouding van mensen registreren. Zo konden ziektepatronen in een vroegtijdig stadium gesignaleerd worden en vervolgens worden bestreden door de chip met specifieke data te voeden. Maar dat is wat Sam hem verteld had over zijn chip!"

Het boek is spannend en goed geschreven. De plot is goed opgebouwd en de personages zijn goed uitgewerkt. Het boek behandelt een aantal belangrijke thema's, zoals de waarde van waarheid, de macht van technologie en de verantwoordelijkheid van de mensheid. Maar ook  populisme, intolerantie en falend (politiek) leiderschap zijn onderwerpen in dit verhaal.

“Hoe zou zijn leven eruit hebben gezien als hij gewoon advocaat was gebleven? Waarschijnlijk financieel zorgeloos, druk, routineus werkzaam op bekend terrein. Zou Sam hem dan ook gevraagd hebben de Spidertechnoligie te beschermen? Hij was nu op een heel ander pad...”

Advocaat van de waarheid is een verhaal wat je niet snel zult vergeten. Het is een spannende en ontroerende roman die je aan het denken zet. Advocaat van de waarheid is een eyeopener voor diegenen die nog niet goed om zich heen hebben gekeken. Het is dichterbij dan je denkt.


De auteur:

Adriaan Bos (1949) is 25 jaar advocaat geweest bij een groot advocatenkantoor in de Randstad, waar hij ook bestuursvoorzitter was. Vanaf 2000 heeft hij onder meer gewerkt als voorzitter van de raad van commissarissen bij een familiebedrijf en als voorzitter van het bestuur van de Franciscaanse Beweging in Nederland. 
In 2013 verbond hij zich aan het kantoor ReulingSchutte in Amsterdam, waar hij als mediator bemiddelt bij zakelijke conflicten.

Adriaan Bos biedt een schokkend inzicht in de gevaren die de mensheid in de 21e eeuw bedreigen.
De roman laat echter ook zien dat één mens het verschil kan maken, zeker als die zich laat leiden door liefde en zijn innerlijk kompas.

Lees meer over de auteur en ‘Advocaat van de waarheid’ op deze website.

Advocaat van de waarheid koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Advocaat van de waarheid
Auteur: Adriaan Bos
Genre: literatuur, spannende roman
Uitgave: paperback met flappen, 437 pagina’s
Uitgever: BoekenGilde, juni 2022
ISBN: 9789464374391


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: BoekenGilde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.