zaterdag 8 juli 2023

Ik las 'Heksenburcht' geschreven door Joseph Roelands

 Starr reeks – deel II


Heksenburcht

In dit tweede deel uit de Starr reeks staat wederom Julia centraal.
Dit vervolg op ‘Gebroken zandloper’ begint op vrijdag 5 juni en eindigt op vrijdag 3 juli. Je zult verbaasd zijn wat er binnen een maand kan gebeuren!

In het eerste deel werd de toen 32-jarige Julia door haar grootvader op pad gestuurd; ze was toen nog een toonbeeld van degelijkheid. Maar al vanaf dag één, blijkt deze geheimzinnige opdracht van opa, net zo van belang voor haar zelf te zijn, als voor hem.  Waardoor het een mysterieuze ontdekkingsreis wordt, op het raakvlak tussen de fysieke – en spirituele werkelijkheid van een goddelijke oerkracht. 
Werelden die, vanaf dat moment, meer en meer met elkaar verstrengeld raken door vriendschap, vrouwelijke intimiteit en erotiek.

Julia en haar volgelingen komen bij van het heftige avontuur in Egypte maar er wordt haar geen rust gegund. Een nieuwe reeks dromen dringen naar voren en het is duidelijk dat dit de start is van een nieuwe spirituele zoektocht.

“Ik draai me om naar het water. Er is geen eiland in het meer. Ik denk weer aan het eiland Arbor uit de mythe. Het loch kan ik vanaf hier niet zien, al weet ik dat dit een flink stuk verderop, links voorbij de muur moet beginnen.
Ik kijk naar de rest van de heuvel. Hier stond dus ooit een groter prieel van marmer waar nu niet veel meer van te zien is. Hier en daar nog een steen of een restje fundering van een bankje of iets dergelijks. Ik probeer het me voor te stellen. Zo’n groot wit prieel op deze heuvel zou vanaf het kasteel goed zichtbaar zijn geweest. Zeker toen het huis hier nog niet stond. De anderen komen bij me staan. Ze vertellen wat er is gezien of opvalt. Iedereen kijkt nu naar mij.”

De personages zijn goed uitgewerkt en de auteur heeft een prettige schrijfstijl waardoor het verhaal soepel leest. De nadruk op het seksuele gedeelte is in dit tweede deel wat minder, het is hier wat luchtiger wat zeker een pluspunt is. Het is een verhaal waar de nadruk op persoonlijke groei en de kracht van liefde ligt. Deze spirituele zoektocht van Juliette (Julia) in de vorm van ‘Heksenburcht’ is een boek wat je pas neerlegt wanneer je het helemaal uitgelezen hebt.



De auteur:

Joseph Roelands woont op Texel en schrijft feelgood romans, welke het best te omschrijven zijn als erotisch geladen, spirituele avonturen.  
‘Heksenburcht’ is het tweede deel uit de reeks met Juliette Starr in de hoofdrol.

Eerder las ik van Joseph Roelands: Gebroken Zandloper.

Heksenburcht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Heksenburcht
Reeks: Starr (2)
Auteur: Joseph Roelands
Genre: roman, erotische fictie
Uitgave: paperback, 348 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.nl, juli 2022
ISBN: 9789403668208
ISBN: 9789403661254 (eBook)
Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Mijnbestseller.nl)

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.