dinsdag 17 oktober 2023

Ik las en genoot van: 'Mijn buurvrouw is een ninja' geschreven door Najiba Abdellaoui met illustraties van Kris Lauwen

 


Mijn buurvrouw is een ninja

Mijn buurvrouw is een ninja van Najiba Abdellaoui is een spannend en humoristisch avonturenverhaal voor kinderen vanaf 7 jaar. 
Het verhaal gaat over Alif, een meisje met een heleboel fantasie. Wanneer ze op een warme nacht niet kan slapen hoort ze buiten een geluid. Ze moet weten wat er buiten aan de hand is en kijkt door het raam naar buiten. Daar ziet ze iemand lopen waarvan ze alleen de ogen en de schoenen kan zien. 
Haar buurvrouw heeft zulke schoenen; zwarte schoenen met zilveren bliksemschichten! 

Ze heeft ooit een film gezien met mensen in donkere gewaden en is ervan overtuigd is dat haar buurvrouw een ninja is. Alif besluit op onderzoek uit te gaan. Ze vraagt haar vrienden Nermin en Dahir om hulp en samen gaan ze op zoek naar het geheim van de buurvrouw. Ze leren zichzelf voor alle zekerheid allerlei ninjakunsten aan.

"Nermin schopt enthousiast een been in de lucht en roept: 'Maar we moeten ons eerst voorbereiden, we moeten...'
'...eerst zelf ninja's worden,' vult Alif aan.
Dahir kijk hen verbaasd aan. 'Jullie weten niets over ninja's en al helemaal niet of tante Mina er een is. Waarom kunnen we niet gewoon iets leuks gaan doen?'
'Omdat khalti Mina misschien wel in gevaar is!' roept Alif."

Mijn buurvrouw is een ninja is een goed geschreven verhaal en de personages zijn sympathiek en herkenbaar. Alif is een nieuwsgierig en avontuurlijk meisje, Nermin is een slim en praktisch meisje wat niet stil kan zitten, en Dahir is een grappige en zorgzame jongen die gek is op lezen. 
In 19 spannende hoofdstukken geniet je van hun avonturen en er zijn volop humoristische momenten om je aan het lachen te maken.

Achter in het boek staat een handige lijst met ‘begrippen’. De prachtige illustraties van Kris Lauwen zijn een mooie aanvulling op het verhaal.


De auteur:
 
Najiba Abdellaoui schreef eerder het prentenboek Bo en Mo - verdwaald in de tijd. Ook vertaalde ze Het mooiste blauw van Ibtihaj Muhammad. Als dichter en eerste vrouwelijke winnares van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam (2008) deelde ze haar werk op verschillende (inter)nationale podia en leert ze jong en oud tijdens haar spoken word workshops alles over de kracht van zelfexpressie.

De illustrator:

Kris Lauwen is een illustrator uit het prachtige Haarlem. Ze tekent illustraties met karakter en verbeeldt verhalen met een ziel. Haar illustraties zijn uniek, handgetekend, en bevatten een natuurlijke elegantie. Haar intrinsieke vermogen om kleur en licht toe te passen geeft haar illustraties een sfeer en diepte die tot de eindeloze verbeelding spreken.

Mijn buurvrouw is een ninja koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mijn buurvrouw is een ninja
Auteur: Najiba Abdellaoui
Illustrator: Kris Lauwen
Genre: kinderboek 7+, met illustraties
Uitgave: hardcover, 136 pagina’s
Uitgever: ROSE Stories, juni 2023
ISBN: 9789083323817
NUR: 282
Met dank aan ROSE Stories voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: ROSE Stories)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.