woensdag 8 november 2023

Ik las: 'Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam' geschreven door Pieter de Greef en Iris Dudok, met illustraties van Luuk de Greef

 


Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam 


Kootje Konijn heeft een hele week vakantie maar hij is geen blij konijn. Hij heeft geen zin om alleen te spelen; mama moet werken en papa klust aan het huis dus hij besluit zijn vrienden op te trommelen. Ze zijn het eens om met z’n allen in Rotterdam op avontuur te gaan.

De zeven vrienden hebben elkaar weer gevonden. Elke dag fietsen ze samen een grote ronde.

Op 27 april 2023 werd Koningsdag in Rotterdam gevierd. We hebben toen allemaal op televisie een stukje van Rotterdam kunnen zien. 
De illustraties in Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam zijn kleurrijk en vrolijk. Op deze manier is het verhaal goed te volgen voor jonge kinderen en ze geven bovendien een mooi beeld van Rotterdam.

Donderdag vallen met een luide smak,
de mussen van de hitte van hun tak.
Neushoorn roept: 'Ik trek het niet meer,
ik ga lekker zwemmen deze keer.'

Het boek is ook een zoekboek. Vind jij wat de Koning bij zijn bezoek aan Rotterdam heeft verloren? Op elke pagina is een kroontje van Koning Willem-Alexander te vinden. Dit maakt dit boek een zoekboek en dat is extra leuk voor peuters en kleuters die niet in Rotterdam wonen.

Kortom, Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam is een leuk en leerzaam prentenboek voor peuters en kleuters. Het is een prima manier om kinderen kennis te laten maken met de stad Rotterdam.
Het verhaal is eenvoudig, maar ook leuk en spannend voor de doelgroep. De dieren vinden allerlei leuke dingen om te doen in Rotterdam, zoals zwemmen in de regen, een speurtocht doen en een boottocht maken. Op deze manier ontdekken ze samen Rotterdam en de kracht van creativiteit en hoe belangrijk vriendschap is.


De auteurs:

Pieter de Greef en Iris Dudok zijn getrouwd en hebben samen een zoon. Zij wonen in Rotterdam en houden van de stad en van fietsen. Met dit boek brengen ze een ode aan Rotterdam, de stad waar ze beiden als planoloog aan werken. In hun vakgebied hebben zij al enkele boeken uitgebracht.

De illustrator Luuk de Greef:

Tekenen is voor Luuk zo vanzelfsprekend als slapen en eten. Al van kinds af aan is tekenen een natuurlijke manier om zich te uiten. Tekenen is wat hij doet, zijn creaties vloeien als vanzelf uit zijn potlood. Luuk studeerde af aan de kunstacademie St. Joost in Breda en is nu werkzaam als schilder, tekenaar en illustrator.
Luuk heeft voor diverse uitgeverij en opdrachtgevers illustraties gemaakt, zowel voor kinder- als educatieve boeken.

Gezamenlijk hebben Pieter, Iris en Luuk in 2020 hun eerste prentenboek uitgebracht: Kootje Konijn fietst door de stad. Dit prentenboek was geïnspireerd op de fietstochten die Pieter en Iris maakten met hun zoon.
In 2021 hebben ze met dit boek de publieksprijs van Boekgoud in de categorie Prentenboeken gewonnen.

Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kootje Konijn op avontuur in Rotterdam
Auteurs: Pieter de Greef, Iris Dudok
Illustrator: Luuk de Greef
Genre: kinderboek, prentenboek basisschool groep 1
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: Levendig Uitgever, juni 2023
ISBN: 9789083306612
NUR: 273


Met dank aan Levendig Uitgever voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Levendig Uitgever)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.