donderdag 16 november 2023

Ik las: 'Superkrachten voor je hoofd: Het Boemerangboek' geschreven door Wouter de Jong met illustraties van Hein de Kort

 Het Boemerangboek is het allereerste omstebeurtboek voor kinderen én ouders. 



Het Boemerangboek

Dankzij Wouter de Jongs bestseller Superkrachten voor je hoofd ontdekten al meer dan 100.000 kinderen de gebruiksaanwijzing voor hun hoofd.

Met Het Boemerangboek is De Jong terug met een spiksplinternieuw omstebeurtboek om samen de skills te ontdekken waar je gelukkig van wordt. Om en om doen ouder en kind een challenge, meestal alleen en af en toe samen. Daarna verstop je het boek op een vaste verstopplek en laat je de ander met een codewoord weten dat hij of zij aan de beurt is. Het boek vliegt dus als een boemerang heen en weer. Met de 39 challenges train ondertussen de superkrachten in je hoofd, terwijl je spaart voor vette prijzen. En natuurlijk staat het boek ook bomvol grappige tips en weetjes voor kind én ouder.

Dankzij de luchtige en relativerende schrijfstijl en de grappige tekeningen van Hein de Kort is het trainen van mentale weerbaarheid voor ouder en kind nog nooit zo leuk geweest. Ontdek je laserstraal van aandacht, leer te durven wat je eigenlijk niet durft en maak samen een tijdcapsule die je pas opent als je kind 18 jaar is, en nog heel veel meer.

Het Boemerangboek is geschikt voor kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. En het is natuurlijk héél geschikt voor volwassenen! 
Het boek is dus leuk voor jong én oud, maar als je een nukkige puber van 15 hebt, dan zouden we weer even een paar jaar wachten voor je dit voorstelt.

Door de opdrachten te doen ontvangen kinderen munten die ze kunnen sparen, en waarmee ze zelf kunnen kiezen wat voor prijs ze krijgen. Denk aan 15 minuten later naar bed, een 1 april grap uithalen of alleen maar zoet beleg mogen kiezen.

Met Superkrachten voor je hoofd: Het Boemerangboek krijg je samen met je kind een bijzondere, gedeelde ervaring. 




Jullie voeren om en om leuke opdrachten uit in het boek, zoals iets tekenen, schrijven of bedenken. Je hebt samen lol, je kind leert belangrijke skills waar hij/zij gelukkig van wordt én jullie verdiepen je band. Bovendien zijn er natuurlijk onweerstaanbare prijzen te winnen voor je kind en wordt het voor jou een ge-wel-dig bewaarboek 😉.

Superkrachten voor je hoofd: het Boemerangboek is een boek waarmee je in ongeveer een maand leert samenwerken en genieten van elkaars gezelschap. Maar nog belangrijker dan dat is dat je kind meer leert over hoe het op een goede manier omgaat met boosheid, pesten, verdriet verveling en andere moeilijke dingen in het leven, zoals verlies.

Bovendien krijg je als ouder een mooi inkijkje in het hoofd van je kind.
Wat je na afloop over zult houden is een prachtig bewaarboek waarmee jullie échte relatie begon en de herinneringen aan de lol die jullie met elkaar hadden met deze reis naar elkaar ook op papier vastgelegd zijn.

Jammer dat dit boek nog niet bestond toen ik jong was, maar nu op zesenzestigjarige leeftijd heb ik er zeker ook van kunnen genieten en ben ik verbluft van de slimme manier van aanpakken om tot dit prachtig resultaat te komen.

De auteur:

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties. 
Lees verder op de pagina over Wouter en zijn werk bij Maving Publishing

Neem ook een kijkje op zijn website.

De illustrator:

Hein de Kort (Laren, 4 oktober 1956) is waarschijnlijk Nederlands meest productieve striptekenaar.

Hein de Kort begon zijn carrière als striptekenaar bij de Waarheid, het partijblad van de CPN. Al was dat niet omdat hij overtuigd communist was. ‘Als de Telegraaf me als eerste had gevraagd, had ik ook ja gezegd’, zegt hij zelf.

Hein de Kort, altijd alles en iedereen relativerend, manifesteert zich als een eigenzinnige denker die ongetwijfeld volgens velen op de brandstapel zou moeten belanden. En dat is zowel waarschuwing als aanbeveling.

Neem een kijkje op zijn website.

Superkrachten voor je hoofd: Het Boemerangboek koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Superkrachten voor je hoofd: Het Boemerangboek
Auteur: Wouter de Jong
Illustrator: Hein de Kort
Genre: kinderboeken alle leeftijden
Uitgave: hardcover met illustraties in kleur, 144 pagina’s
Uitgever: Maven Publishing, oktober 2023
ISBN: 9789493213593
NUR: 210
Met dank aan Maven Publishing voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Maven Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.