donderdag 2 november 2023

Op 26 oktober presenteerde uitgeverij Magonia bij Broese boekverkopers de nieuwe roman van Truus Rozemond

 


De langstlevende


Drie figuren, ieder vanuit een eigen standpunt, kijken terug op hun leven met Leon. Ooit een brijante bèta student kiest hij tijdens zijn leven voor de spirituele kanten van het zijn.

Drie nabestaanden - een vriend, de eerste en de laatste echtgenote - kijken terug op hun leven met de op zesenzestigjarige leeftijd overleden hypnotherapeut en astroloog Leon. Onderling verschillen zij sterk van elkaar en ze hebben ieder op een andere manier Leon meegemaakt. Ze kenden hem bovendien elk in een andere fase van zijn ontwikkeling. Kun je als lezer iemand werkelijk kennen door de ogen van een ander, of krijg je juist inzicht in het denkbeeld van die ander? Hoe heeft de tijdgeest ieders ervaringen beïnvloed? Is Leon vooral een product van zijn tijd? En hoe zit dat met degenen die hem hebben liefgehad?

De auteur:

Truus Rozemond is psycholoog, gespecialiseerd in leerprocessen. Ze werkte aan de Hogeschool van Amsterdam en aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde regelmatig over haar vakgebied. 
Haar romandebuut Een verwaarloosd huis werd in 2015 gepubliceerd bij uitgeverij Xanten te Utrecht. In 2016 verschenen er gedichten van haar hand in de dichtbundel Zwanenvergadering bij uitgeverij Anderszins.

Tussenruimte (2017), De vorm van Ierland (2019) en Weg uit de armoede (2021) zijn bij uitgeverij Magonia gepubliceerd. 

De langstlevende koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De langstlevende
Auteur: Truus Rozemond
Genre: roman
Uitgave: paperback, 160 pagina’s
Uitgever: uitgeverij Magonia, oktober 2023
ISBN: 9789492241627
NUR: 301

Met dank aan uitgeverij Magonia voor het toezenden van een exemplaar
(bron info: uitgeverij Magonia)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.