woensdag 7 februari 2024

Ik genoot van: 'Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht' geschreven door Astrid Sy en geïllustreerd door Kwennie Cheng

 


Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht

Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht geschreven door Astrid Sy, is een mooi en avontuurlijk kinderboek dat perfect is voor lezers van alle leeftijden. Het verhaal volgt Doris, een jonge duiker die bang is voor water. Ondanks haar angst, gaat ze op pad om het verdwenen vuurtorenlicht van haar opa te vinden. Doris fantaseert vaak dat ze net zoals haar familieleden avonturen op zee beleeft, maar er is één maar: ze is bang voor water!

De kracht van dit boek ligt in de eenvoudige maar effectieve vertelstijl van Astrid Sy. Ze creëert een levendige wereld vol met kleurrijke personages en spannende gebeurtenissen. Het verhaal met illustraties door Kwennie Cheng is gebaseerd op de succesvolle familietentoonstelling Duiker Doris en kaart op subtiele wijze het thema zeevervuiling aan.
De illustraties vullen het verhaal perfect aan.

Naast het spannende avontuur leert Doris ook een belangrijke les over moed. Ze ontdekt dat ze ondanks haar angst toch dapper kan zijn en haar doelen kan bereiken. Dit is een waardevolle les voor alle kinderen, en zeker voor diegenen die met angst te maken hebben.

Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht is een heerlijk boek om uit voor te lezen of om zelf te lezen. Het is spannend, avontuurlijk en leerzaam en het zal kinderen van alle leeftijden aanspreken.

In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum bracht uitgeverij ROSE stories een spannend prentenboek uit: Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht van Astrid Sy.

Duiker Doris is een tentoonstelling voor families met kinderen van 2+ jaar. In deze vrolijke museumbeleving maken de allerkleinsten al spelenderwijs kennis met Het Scheepvaartmuseum, liefde voor het water en de wereld van de zee. Ga samen met Doris op avontuur en zoek naar een mysterieuze lamp die terug moet worden gebracht naar de vuurtoren. Onderweg kom je van alles tegen: klauter je door tonnen en bootjes, luister naar een zingend zeewierbos, bouw blokken met sierlijke zeemonsters, en nog veel meer!

Zowel in de tentoonstelling als in het boek komen kinderen terecht in een wonderlijke onderwaterwereld waar van alles te zien, te leren en te beleven is.




De auteur:

Historicus, schrijver en Andere Tijden presentator Astrid Sy houdt zich op allerlei manieren bezig met geschiedenis en het vertellen van verhalen. Sy is momenteel als onderzoeker nauw betrokken bij de totstandkoming van het Nationaal Holocaust Museum, schreef de roman Noem geen namen (2021), en publiceerde in 2017 het kinderboek De brieven van Mia.
Neem een kijkje op haar website.

De illustrator:

Kwennie Cheng ontwierp samen met ontwerpstudio Kaleido Collective de familietentoonstelling Duiker Doris in Het Scheepvaartmuseum. Daarnaast werkt ze graag aan journalistieke verhalen. Zo heeft ze een geïllustreerde datacolumn in NRC en tekent ze regelmatig voor Trouw.
Neem een kijkje op haar website.

Over de uitgever: 

ROSE stories is een collectief van verhalenvertellers, producenten en talentontwikkelaars. De boeken van ROSE stories zijn er voor iedereen, maar vieren rebelse meisjes en moedige vrouwen. Ze geven graag het woord aan stemmen die nog te vaak overschreeuwd worden: grijsgedraaide plaatjes zijn saai, kleur is vanzelfsprekend.

Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht
Auteur: Astrid Sy
Illustrator: Kwennie Cheng
Genre: prentenboeken
Uitgave: hardcover, 40 pagina’s
Uitgever: ROSE Stories, september 2023
ISBN: 9789083323886
NUR: 273


Met dank aan uitgeverij ROSE Stories voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: ROSE Stories)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.