dinsdag 20 februari 2024

Ik las: 'Lupin - Koningin aan zet' geschreven door Bertrand Puard


Lupin
Koningin aan zet

Een spannende detective met een vleugje Arsène Lupin

In ‘Lupin - Koningin aan zet’ neemt Bertrand Puard ons mee op een spannende speurtocht met Assane Diop, de charismatische gentleman-dief uit de populaire Netflix-serie. 
Dit boek was een prequel op de serie. De serie Lupin gaat over Assane Diop, een jongeman die is geïnspireerd door Arsène Lupin.
 
Arsène Lupin, de gentleman-dief, is een personage uit de verhalen van de Franse schrijver Maurice Leblanc. Dit personage wordt beschouwd als de koning van trucs en vermommingen. Omdat hij stal van de rijken en een deel van de buit schonk aan de armen wordt Lupin ook wel de Robin Hood van de belle époque genoemd.

Het verhaal begint wanneer Benjamin Férel, Assane's beste vriend, in paniek contact met hem opneemt. Benjamins ouders zijn in hun Parijse villa beroofd. Zijn moeder heeft nog wel op de inbrekers geschoten maar zijn vader die antiekhandelaar is, is spoorloos verdwenen. Assane, die altijd klaarstaat om te helpen, belooft Benjamin te helpen zijn vader te vinden. Benjamin heeft de overval niet bij de politie gemeld.

“Het was er vredig en kalm, maar toch voelde Benjamin een onbestemd soort dreiging, die hij niet kon duiden. De schaduwen in het park volgden de grillen van de zon en als het lichte briesje onder het dak van het duiventorentje verdween, klonk het gekreun van de spanten als een verre, vreemde klacht.”

Al snel blijkt dat de verdwijning van Benjamins vader te maken heeft met een mysterieus schaakstuk en het werk van de beroemde kunstschilder Rosa Bonheur. 
Assane en Benjamin storten zich in een spannende speurtocht die hen van Parijs naar Avignon en de Mont Ventoux voert. 

“Misschien had hij gewoon nog niet ver genoeg doorgedacht, zoals hij anders wel deed. Net als Arsène: die analyseerde alle ins en outs van een situatie om er zo goed mogelijk van te kunnen profiteren.
Ook Benjamin staarde naar de twee serene kopjes. Hij keek en dacht en zocht, hij móést de oplossing vinden. Het kwam door hem dat dit alles aan het rollen was gebracht...”

‘Koningin aan zet’ is een spannende detectiveroman over een vermissing en een kunstroof. Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven. De plot zit vol met onverwachte wendingen en hints. De verschillende personages zijn goed uitgewerkt en met name Assane is een charmant en intelligent persoon.
Bertrand Puard slaagt erin om de spanning vast te houden tot en met de laatste bladzijde waarin Assane aangeeft dat hij er klaar voor is om te bewijzen hoe een bekende familie aan hun rijkdom gekomen is.
Zegt dat iets over een eventueel vervolg met Assane Diop in de hoofdrol? 




De auteur:

Bertrand Puard (1977) is een Franse schrijver en heeft al meer dan 30 boeken op zijn naam staan. Hij schreef ook mee aan scenario's voor films, games en stripverhalen.

Lupin - Koningin aan zet koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Lupin - Koningin aan zet
Auteur: Bertrand Puard
Genre: thrillers & misdaad
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Horizon, maart 2023
ISBN: 9789464103373
ISBN: 9789464103380 (eBook)
ISBN: 9789464103397 (luisterboek binnenkort beschikbaar)
NUR: 330
Originele titel: Lupin - Échec à la reine
Vertaald door: Henriëtte Gorthuis


Met dank aan Horizon voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Horizon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.