vrijdag 9 februari 2024

Ik smulde van 'Het zal nooit meer kaviaar zijn' geschreven door Marja West & Anna Bontekoe

Lukt het Sofia om een raadselachtige verdwijning op te lossen met haar kookkunsten?
Inclusief 18 vega(n) recepten


Het zal nooit meer kaviaar zijn

Het zal nooit meer kaviaar zijn geschreven door Marja West en Anna Bontekoe, is een spannende thriller die zich onder andere afspeelt in het bruisende New York van de jaren 70. 
De Nederlandse Sofia Lombardi  – ooit heette ze Vermeer –  die in een bank werkt, raakt ongewild betrokken bij de maffia en belandt in een gevaarlijk spel vol intriges en geheimen.

“Zevenenveertig jaar lang heeft ze alle herinneringen uit die dagen weggeduwd in een poging haar nieuwe situatie te accepteren en haar draai in het leven weer te vinden. En nu zit ze hier, in dit hospice, met niets meer te verliezen dan het leven zelf.”

De kracht van dit boek ligt in de meeslepende plot. De combinatie van spannende thriller en achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten laten goed de passies van de auteurs zien.
De auteurs weten de spanning perfect op te bouwen en houden de lezer tot de laatste bladzijde in zijn greep. 

De personages in Het zal nooit meer kaviaar zijn zijn goed uitgewerkt en komen geloofwaardig over. Sofia is een sterke en intelligente vrouw die ondanks haar angst haar mannetje staat. De maffiosi zijn intrigerende figuren die je soms afstoten, dan weer aantrekken en tegelijkertijd fascineren.
Voor lezers die de jaren 70 hebben meegemaakt, zal Het zal nooit meer kaviaar zijn een extra dimensie hebben. De nostalgische details, zoals de muziek, de kleding en de auto's, zullen hen terugbrengen naar die tijd.

“Het was druk bij de groenteboer. Ik sloot achter in de rij aan. Tony bleef buiten staan om zijn zoveelste sigaret op te steken. Er heerste een zekere spanning in de stad die ochtend, alsof er iets te gebeuren stond. Jimmy Hoffa was inmiddels van de voorpagina’s verdwenen om plaats te maken voor de fictieve dood van Hercule Poirot, de Belgische detective die in zoveel boeken van Agathe Christie de hoofdrol had gespeeld. Toch spraken de mensen nog steeds over Hoffa en niet over Poirot.”

Het zal nooit meer kaviaar zijn is meer dan een thriller. Het is ook een verhaal over liefde, verraad en de kracht van familie. De auteurs slagen erin om een complex en emotioneel verhaal te vertellen zonder dat het melodramatisch wordt. De woorden van Evi de journaliste zijn een mooie aanvulling op de woorden van Sofia en zetten de puntjes op de i.

Het zal nooit meer kaviaar zijn is een spannende, meeslepende en goed geschreven thriller met een vleugje nostalgie, begeleid door mooie recepten. Een aantal hoofdstukken heeft een verwijzing naar de bladzijde achter in het boek voor het gerecht dat in dat betreffende hoofdstuk ter sprake komt. Kortom: Het zal nooit meer kaviaar zijn is een verhaal om van te smullen.


De auteurs:

Anna Bontekoe over zichzelf:

“Ik woon en werk al jaren in het prachtige Groningen. Ik ben onder andere Chef-kok geweest bij restaurant De Groene Stoel in hartje Stad. Daar kookte ik voornamelijk vegetarisch en veganistisch maar vooral zo duurzaam en lokaal mogelijk. Naast mijn werk in de horeca heb ik ook veel op de markt en in het buitenland gewerkt.”
Lees meer over Anna en haar werk op haar website.

Marja West:

Marja West werd geboren in Bakkum, Noord-Holland. In 2013 gooide ze haar leven om en ging schrijven. Haar debuut, de komische thriller Uitgeteld (2015), haalde de longlist van De Diamanten Kogel en kreeg lovende kritieken in landelijke dagbladen. Recensenten vergeleken haar werk met dat van Roald Dahl.
Neem ook een kijkje op haar website.

Na Uitgeteld verschenen nog een groot aantal thrillers en verhalen, zo schreef ze voor Storytel onder andere de serie Graviton. Bij De Crime Compagnie kwam onder haar pseudoniem ‘Anna West’ de psychologische thriller Het spel van leugens uit. Ook schreef ze samen met Jürgen Snoeren Verloren in de jungle, het waargebeurde verhaal over de mysterieuze verdwijning van Kris en Lisanne in Panama. In 2021 verscheen onder haar pseudoniem ‘Anna Thomas’ de feelgoodserie Nueva Vida.

Het zal nooit meer kaviaar zijn koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het zal nooit meer kaviaar zijn
Auteur(s): Anna Bontekoe, Marja West
Genre: thriller met recepten
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: De Crime Compagnie, april 2023
ISBN: 9789461097378
ISBN: 9789461097606 (eBook)
NUR: 332,444


Met dank aan De Crime Compagnie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Crime Compagnie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.