donderdag 22 februari 2024

Mijn recensie van 'Het innerlijke rust receptenboekje' geschreven door Dominique Van den Brande

 met spelletjes


Het innerlijke rust receptenboekje 


“Dit boek is bedoeld voor iedereen die niet met zijn gevoelens wil laten spelen, maar er het liefst zelf mee speelt om innerlijke rust te bekomen en graag creatief is met recepten. Stress vertraagt ons verteringsstelsel en is in veel gevallen de oorzaak van pijn en ziekte. De tips in dit boek zijn al heel oud maar door veroveringen van oorlogen is het bijna helemaal verdwenen uit onze cultuur.” 

Na een uitgebreide inleiding, een hoofdstuk over astronomie en een voorwoord lezen we over de spelregels van de drie innerlijke rust receptenspelletjes. 
In ‘Zuiveringen’ wordt aan de lezer uitgelegd dat je dit spel ook kunt spelen zonder de recepten. Hierna volgen een zestal opdrachten.

De recepten zijn onderverdeeld in: emotionele recepten, mentale recepten, spirituele recepten, materiële recepten en seksuele recepten.
Lees over chakra’s, energiewielen, mantra’s en affirmaties, transformatie, acupressuur, Tapping, Reiki en Jin Shin Jyutsu.
Steeds wordt duidelijk aangegeven hoe je te werk gaat om tot het gewenst resultaat te komen.

“Recept 3.1 Geloven in jezelf

Dit is jouw celgeheugen dat onbewust jou een signaal geeft via de elektriciteit van je zenuwstelsel. Dat je de moeite waard bent en om te geloven in jezelf heb je onderstaande ingrediënten nodig. Je hebt ze niet allemaal in een keer nodig, als je er al eentje van hebt, kun je starten. Velen denken dat ons ongeloof slijt als we het negeren, maar dat is niet zo. We groeien er omheen en deze negatieve energie blijft bestaan...”

De auteur benadrukt dat het jammer is dat we op school wel lichamelijke opvoeding krijgen maar geen geestelijke opvoeding; we hebben tenslotte niet alleen een lichaam. 
De heel belangrijke emoties verdriet, angst en boosheid krijgen amper aandacht in onze welvaartsmaatschappij. 
Een welvaartsmaatschappij is een samenleving waarin de mensen een hoog levensstandaard hebben, waarbij de basisbehoeften van iedereen worden vervuld en waar er voldoende geld en middelen beschikbaar zijn om iedereen te voorzien van een goed leven. Maar we hebben niet alleen geld nodig, het is net zo belangrijk hoe we met onze geest omgaan. 

‘Het innerlijke rust receptenboekje’ is een waardevolle bron voor iedereen die op zoek is naar meer innerlijke rust en het mentale welzijn. De creatieve oefeningen en recepten in dit boek zijn effectief, eenvoudig te gebruiken en inspirerend.


De auteur:

Dominique Van den Brande (7 september 1970) is Wellnesscoach en samensteller van www.wellnessradio.be met informatie, relaxatie en tips over welzijn. 
Haar naam komt van het Latijn; “Domenica” betekent tot de hemel behorend en is tevens onze zondag, rustdag. Ze woont in Antwerpen en ze  is therapeute en coach en is als hoog gevoelig persoon nauw verbonden met de energie van de natuur. Haar specialiteiten zijn relaxatie, angsten en seksuele problematiek en geeft daar informatie over. Ze begeleide mensen en heeft als doel blokkades op te heffen om dromen en doelen te verwezenlijken. Ze hielp als gezondheidstherapeute Dokter André De Zutter zijn boek uit te geven de Astma Mythe, zijn 50 jaar ervaring in de natuurgeneeskunde en ze werkten samen. Deze wijsheid is in een B/NL bibliotheek te huren. Jaren gaf ze Volle maanmeditaties en schilderen op gevoel workshops aan volwassenen en kindermeditaties op maat. Muziek en radio, zijn enkele van haar passies om positieve informatie te verspreiden over je goed in je vel voelen!
Bezoek ook haar pagina op YouTube.com.

Het innerlijke rust receptenboekje koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het innerlijke rust receptenboekje
Auteur: Dominique Van den Brande
Genre: gezondheid, psychologie, lifestyle
Uitgave: paperback met illustraties, 403 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2023
ISBN: 9789464870992
NUR: 770


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

2 opmerkingen:

  1. Zo een ontzettend interessant,leuk maar vooral ook leerzaam.Zodat onze gevoelens weer gevoeld mogen worden.
    Ben heel blij met het boek en vooral ook met het fijne contact en steun die ik mag ontvangen van de geweldige schrijfster❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het boek nog niet uit maar zoooo een mooi boek.
    Samen de spelletjes uit het boek doen,geweldig.
    En wat de kosten betreft ik schrok er eigenlijk van dat zo’n dik,leuk,mooi boek zo goedkoop was.
    Ik betaal voor een puzzel t-schrift al bijna 10€ en dat gooi je weg als je klaar bent maar dit boek blijf je gebruiken door de spelletjes.
    Kan niet wachten op deel 2…
    Liefs Angelique

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.