woensdag 14 februari 2024

Ik las: 'Naar de Bron van Leven' geschreven door Judith Kiowa

 kanker als inwijdingsweg


Naar de Bron van Leven

‘Naar de Bron van Leven’ is geschreven door Judith Kiowa. In dit boek beschrijft ze haar persoonlijke reis na een diagnose van longkanker in een vergevorderd stadium. Het boek verkent thema's als zelfhelend vermogen van het lichaam, spiritualiteit, en de kracht van het menselijk lichaam en geest.

In dit boek beschrijft Kiowa haar diagnose en de impact die dit op haar leven had. Ze besloot om haar lot in eigen hand te nemen en koos voor een holistische benadering van haar genezingsproces. Ze deelt  haar ervaringen met verschillende alternatieve geneeswijzen, waaronder meditatie en kruidentherapie en reflecteert ze op haar reis en de lessen die ze heeft geleerd.

Kiowa's schrijfstijl is helder en persoonlijk. Ze deelt haar ervaringen met openheid en kwetsbaarheid. Het boek is doorspekt met inspirerende citaten en wijsheden.
Judith Kiowa's moed en optimisme in het licht van haar diagnose zijn bewonderenswaardig. Ze deelt haar ervaringen met openheid en kwetsbaarheid, waardoor een diepe connectie met de lezer ontstaat.
Haar verhaal is helder en praktisch: Kiowa beschrijft concrete stappen die ze heeft genomen om haar gezondheid te verbeteren, zowel fysiek als mentaal. Ze deelt oefeningen, meditaties en inzichten die lezers kunnen toepassen in hun eigen leven.

Achter in het boek is er ruimte gemaakt voor uitleg bij de voetnoten in het boek.

‘Naar de Bron van Leven’ is een inspirerend, openhartig en ontroerend boek dat lezers kan motiveren om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken. Het heeft een breed scala aan thema's; naast zelfgenezing raakt Kiowa thema's aan als leven en dood, vergeving, dankbaarheid en de kracht van liefde. Dit maakt het boek tot een waardevolle bron voor iedereen die op zoek is naar meer zingeving en innerlijke rust.


De auteur:

Van jongs af aan heeft Judith zich beziggehouden met grote vragen als: wat is de essentie van leven, lijden en doodgaan? Wat is de werkelijkheid? En: wat is waarheid? 
Zowel in haar persoonlijk leven als in haar professionele leven als lichaamsgericht werkende gz-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog), zijn bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit altijd belangrijke drijfveren geweest. Haar ervaringen met uitgezaaide longkanker leidden tot een intens bewustwordings- en helingsproces dat zij openhartig beschrijft in haar debuut Naar de Bron van Leven – kanker als inwijdingsweg. 

Sinds februari 2021 is de longkanker in remissie. Door eenvoudig te zijn en te doen wat haar hart vervult, wil Judith bijdragen aan licht en liefde op aarde.

Neem ook een kijkje op Lumineus Leven: haar website.

Naar de Bron van Leven – kanker als inwijdingsweg koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Naar de Bron van Leven – kanker als inwijdingsweg
Auteur: Judith Kiowa (pseudoniem)
Genre: literaire non-fictie
Thema: Omgaan met ziekte en specifieke gezondheidstoestanden
Uitgave: paperback met illustraties, 147 pagina’s
Uitgever: ParisBooks, maart 2023
ISBN: 9789493280786
NUR: 320


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: ParisBooks)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.