donderdag 22 januari 2015

Ik las: 'Tussen tien en twaalf' - Een Tellink-detective. Geschreven door Bjorn Berendsen

Tussen tien en twaalf
Een Tellink-detective

Waar gaat het verhaal over?

'Hij knikte, boog iets voorover en pakte een nog witte hoek van het laken vast. Met een korte beweging trok hij het laken opzij, zodat het grijze gezicht zichtbaar werd. De ogen gesloten, het haar plakkerig van het bruine bloed; het bloeden was al lang gestopt.'

Inspecteur Oudam en rechercheur Tellink staan voor een raadsel. Mevrouw Schouwenduijn is in de nacht van haar zestigste verjaardag op laffe wijze vermoord in haar slaap. Alle aanwezigen hebben een alibi of lijken in eerste instantie geen motief te hebben. Alle verdachten vertellen hun verhaal, lang bewaarde geheimen ontvouwen zich en langzaam ontstaat een gefragmenteerd beeld van de gebeurtenissen.

Dit is mijn mening:

Dit is het eerste boek in de Tellink-detectiveserie.
Een spannende detective, waarbij de lezer onderdeel wordt van het onderzoeksteam door de speciale manier waarop iedere betrokkene aan het woord komt in zijn/haar eigen hoofdstuk.
Je leert veel over de personages op deze manier.
Lekker korte hoofdstukken en daardoor heel afwisselend. Er gebeurt op deze manier
een heleboel, zo lijkt het. Je bent er bij aanwezig en kijkt mee!
De sterke dialogen zijn ook prettig om te lezen.
Een goede redigent kan voor een volgende druk het leesgenot alleen nog maar vergroten.
Ik was verrast over de ontknoping en waardeer dit boek met 3/5 sterren. Een knap debuut.

Ik kijk uit naar Een bitterzoete afdronk.
Dit tweede boek in de Tellink-detectiveserie wordt in de eerste helft van 2015 verwacht.
Ik verwacht daar meer over rechercheur Twan Tellink in te kunnen lezen en hem beter te leren kennen; een man die het niet altijd eens is met inspecteur Oudam zoals we hebben kunnen lezen in Tussen tien en twaalf.

Bestel dit boek via:

Over de auteur:

Bjorn Berendsen (1978) is de middelste zoon in een gezin met drie jongens. Met een fascinatie voor het onbekende en onzichtbare kon een carrière in de wetenschap niet uitblijven. Met een universitaire opleiding analytische chemie en een daaropvolgend promotietraject waarin hij werkte aan de analyse van verontreinigingen in voedselproducten, werkt hij momenteel als chemisch forensisch onderzoeker.

Volg Bjorn op zijn website.

Auteur: Bjorn Berendsen
Genre: detective
Uitgave: paperback, 228 pagina's
Uitgever: Brave New Books, november 2014
ISBN: 978 94 02126 22 8

5 opmerkingen:

 1. Mieke, ik heb al 2x eerder geprobeerd een reactie te plaatsen, telkens verdwijnt mijn geschreven stukje. Nog een derde poging want driemaal is....:
  goede recensie van jou, maar van een zin schrok ik: 'Een goede redigent kan voor een volgende druk het leesgenot alleen nog maar vergroten.'
  Als het qua taalgebruik wat minder is weet ik al dat ik het boek nooit zal lezen, ik stoor me daar teveel aan. Wel doet het mij denken aan de detectives op tv, weet niet waarom, maar die vind ik leuk! Lieve groet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je voor je reactie, Ellie! Ik was inderdaad wat achter met publiceren van de reacties. Het is een heel goed verhaal, en lijkt inderdaad op sommige detectiveseries op tv. :-)

   Verwijderen
 3. Mieke was zo aardig de stijl/taalfouten aan te geven, dus binnen enkele weken is een versie verkrijgbaar die leest als een trein.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.