zondag 14 februari 2016

'Als littekens jeuken' van Jan Kouwenhoven. Ontvangen en nog te lezenAls littekens jeuken
Kort na het overlijden van zijn vader wordt de dertienjarige Freek seksueel misbruikt door zijn populaire oom, die in zijn vrije tijd jeugdwerker is. Omdat van dwang geen sprake is, ontwikkelt Freek een immens schaamtegevoel. Ook worstelt hij met een brandende vraag: zou het werkelijk waar zijn dat een slachtoffer later zelf dader wordt, zoals men vaak beweert?

Zijn doen en laten wordt er niet gemakkelijker op. Ook gaat in de loop der jaren zijn geweten knagen: hij vermoedt dat zijn oom meer slachtoffers heeft gemaakt en dat wellicht nog steeds doet. Freek zoekt manieren om hem alsnog tot stoppen te dwingen. Daarbij speelt hij eigen rechter, mede uit angst dat opbiechten van wat hem overkomen is toch niet geloofd wordt.

Wanneer Freek jaren later vader van een zoon is en zijn vrouw voor de tweede keer een zware behandeling ondergaat tegen kanker, krijgt hij via Facebook een vriendschapsverzoek van een oud-klasgenootje dat destijds het pispaaltje van de klas was. Wat moet zij toch van Freek? Weet zij iets over hem? Of is zij juist op de hoogte van zaken waarvan Freek géén weet heeft?

Jan Kouwenhoven schreef met Als littekens jeuken een aangrijpend boek over ziekte, verlies, seksueel misbruik, verlangen en wraakgevoelens. Uit het leven gegrepen, ontroerend en spannend.
Een boek dat de lezer niet gemakkelijk zal wegleggen. (tekst: achterflap)

De auteur:
(foto: Joost van Rooijen)

Jan Kouwenhoven (1967) groeide als zoon van een schilder, samen met vier oudere zussen op in het Noord-Hollandse Bennebroek, een dorp nabij Zandvoort waar Jan in zijn jeugd erg graag kwam. Hoewel zijn hart nog steeds sneller klopt aan de kust voelt hij zich helemaal thuis in Wijk bij Duurstede, een pittoresk stadje met een rijk verleden in het hart van Nederland, waar Jan sinds 1989 meer dan verknocht aan is.
Lees meer over deze auteur op zijn webste.

Reserveer dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Jan Kouwenhoven Publishing
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

In 2014 las ik van Jan Kouwenhoven: De worsteling.

Titel: Als littekens jeuken
Auteur: Jan Kouwenhoven
Genre: Literatuur & Romans
Uitgave: paperback
Uitgever: Jan Kouwenhoven Publishing, 29 februari 2016
ISBN: 978 90 82467 60 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.