maandag 1 februari 2016

Ik las: 'Heethoofd' van Lee ChildHeethoofd – Een Jack Reacher novelle

1977:
Jack Reacher is voor het eerst van zijn leven in New York. Hij is pas zestien jaar en negen maanden oud maar hij is echt groot voor zijn leeftijd en zo voelt hij zich ook. In een hete zomernacht ziet hij dat een jonge vrouw in het gezicht wordt geslagen. Als dappere zoon van een Amerikaanse marinier besluit hij in te grijpen. Hij komt er al snel achter dat dit ingrijpen gevolgen voor hemzelf zal hebben. Een kort verhaal waarin je ook nog te maken krijgt met de Son of Sam en wat heeft Jack daar mee te maken?

'Heethoofd' was het eerste boek dat ik las van Lee Child. Het lijkt mij een voorloper van de boeken die nog volgen in de Jack Reacher-serie. Deze nog heel jonge Jack ervaart dingen zoals een veel ouder personage dat zou doen en handelt ook overeenkomstig. Er gebeurt nogal wat in deze korte novelle. Het verhaal had iets meer uitgediept mogen worden en daardoor wat langer mogen zijn. Voor mij was het ook niet helemaal geloofwaardig zoals deze jonge Jack reageerde op de dood van een vrouw.
Maar daardoor niet getreurd.
Ik had dit kleine boekje snel uitgelezen en het heeft me zeker benieuwd gemaakt naar een Jack Reacher op wat latere leeftijd.

De auteur:
Jim Grant schrijft onder het pseudoniem van Lee Child en is de internationale bestsellerauteur van de Jack Reacher-serie. Zijn debuut Jachtveld is meermaals bekroond en het negende deel van de serie, One Shot (Voltreffer), is verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol.

Boekgegevens:
Titel: Heethoofd
Auteur: Lee Child
Genre: thriller, novelle
Uitgave: e-book, 65 pagina's
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, december 2015
ISBN: 978 90 24572 71 7 (e-book)

Koop dit e-book via

Dit e-book kreeg ik aangeboden door Luitingh-Sijthoff

2 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ook als ebook gekregen en vond vooral de observaties die Jack deed totaal niet bij zijn jonge leeftijd passen. Ook al vond ik het verhaal nogal onwaarschijnlijk toch heeft dit boek me zeker wel nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Lee Child

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan hebben we dezelfde gedachte. Ook ik ben nieuwsgierig geworden naar een Jack die ouder is.

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.